casino siteleri

Malatya'da hangi belediyelerde aday çıkarıyor

Siyaset Haber Girişi : 22 Ekim 2023 12:37
Malatya'da hangi belediyelerde aday çıkarıyor
İyi Parti'den Açıklama Malatya'da hangi belediyelerde aday çıkarıyor

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Malatya İl Başkanlığına atanan Serdar Yıldız, İYİ Parti ilçe başkanları ile birlikte istişare toplantısı düzenledi. Göreve yeni atanan başkan Yıldız’ı tebrik eden ilçe başkanları yeni dönemde özellikle yerel seçim sürecinde tüm parti teşkilatları olarak Malatya genelinde çok daha güçlü hazırlanacaklarını belirttiler.

Deprem konutları


İYİ Parti olarak Malatya’da 13 ilçede aday çıkaracaklarını ve büyükşehir için bazı isimlerle görüşme yaptıklarını belirten İYİ Parti İl Başkanı Serdar Yıldız, “Dürüst, namuslu, şerefli memleketi bayrağını Atatürk'ü seven insanların hepsine kapımız açık katılımlı demokrasi ile çoğulcu bir mozaik ile yola devam edeceğiz” dedi. 


İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, ilçe başkanlarıyla güçlü bir şekilde devam edeceklerini belirterek, il yönetimini en kısa sürede kuracaklarını ve partiye emek vermiş, partiye hizmet etmiş tüm partilileri kucaklayacaklarını söyledi. 


YEREL AĞIRLIKLI SİYASET


Yerel ağırlıklı siyaset yapacaklarını vurgulayan Yıldız, “Zaten örgütün içinden geliyoruz, dışarıdan gelen bir insan değiliz. Malatya’da doğduk, büyüdük. Malatya’nın her köşesini, her caddesini, her sokağını biliyoruz. Daha çok yerel ağırlıklı siyaset yapacağız. Genel merkezimizin Ankara politikası ya da Türkiye siyasetiyle ilgili sadece genel başkanımızı destekleyerek devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


ŞEHİR DEPREMDEN SONRA SAHİPSİZ KALDI


Depremden sonra Malatya’nın sahipsiz kaldığını belirten Yıldız, “Maalesef, depremden sonra Malatya sahipsiz kaldı. Malatya’nın vekil, belediye başkanlığını yapan insanlar Malatya’yı sahipsiz bıraktı. Malatya’ya karşı vefa borcunu ödemedi. Ben il başkanlığını Malatya’ya olan borcum olarak görüyorum. Malatya’nın depremden sonra bu kadar sahipsiz bırakılmasını bu kadar yalnızlaştırılmasını kabul edemiyorum. Bunun içinde gece gündüz mücadele edeceğim” dedi.


“MEMLEKETİMİZE HİZMET EDECEĞİZ”


Geniş mutabakatı sağlayan bir yönetim kurulu oluşturacaklarını belirten Yıldız, “İlk kurucusundan son gününe kadar en uçta köşede kalmış, partilimizi toparlayıp, kucaklayıp bunlarla birlikte güçlü bir yönetim kurulu oluşturmak istiyorum. Şehrimizin kendi bünyesinde bulunduran yetkin insanlarla iyi parti davasına, Türkiye davasına, Malatya davasına gönül vermiş hemşerilerimizle birlikte memlekete hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.  


ATATÜRK'Ü SEVEN HERKESE KAPI AÇIK


İl yönetimini kısa zamanda oluşturacaklarını ifade eden Yıldız, “Komple yönetim kurulu fes oldu. Yönetim kurulunu kurarken bir denge gözeteceğiz. Bu partiye emek vermiş, partiye hizmet etmiş ve bir şekilde dışarıda kalmış partilerimizi hepsini kucaklayacağız. Bünyemize yönetim kuruluna katmaya çalışacağız.  Dışarıdan siyaset yapmamış ya da başka partide siyaset yapmış, dürüst, namuslu, şerefli memleketi bayrağını Atatürk'ü seven insanların hepsini kapımız açık. Büyüyerek yolunda devam edeceğiz. Küçük olsun benim olsun anlayışı değil, katılımlı demokrasi ile çoğulcu bir mozaik ile yola devam edeceğiz.” 


“GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR”


Tüm ilçelerde aday çıkaracaklarını belirten Yıldız, “Bugün ilçe başkanımız ile görüş alışverişi için bir toplantı gerçekleştirdik. Seçime yönelik olarak bütün ilçelerde adaylarımızı çıkartacağız. İnşallah bu adaylarımız kazanabilecek yetkin insanlar olacak. Büyükşehir için görüştüğümüz isimler var. Görüşmek istediğimizi düşündüğümüz isimler var. Ama bu görüşmeler daha netliğe kavuşmadı. Göreve yeni verildim. Hem yönetim kurulu hazırlığı hem belediye başkanı adayları konusunda çalışmalarımızı koordineli olarak yapacağız” dedi.


“KIRILMALARIN SEBEBİNİ BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

YouTube Haber arası


Malatya’da İYİ Parti’nin en büyük tarihsizliğinin altı yılda beş başkan değişikliği olduğunu söyleyen Yıldız, “Bütün ilçelerimize devam ediyoruz ama süreci aktif, bizim hızımıza yetişemeyen olursa ya da ya da sağlık problemi, hasta olan ilçe başkanlarımız olursa kendi tercihleriyle değiştirebilir. Başkanlarımız ile devam edeceğiz. Partiden ayrılanların kırılma sebebini bulmaya çalışacağız. Bizim bütün partilere kapımız açık. Hizmet için koltuklara talip olmak lazım. Biz de bu anlayışla burada hizmet edeceğiz. İnşallah Cenabı Allah bize bu çıktığımız yolda başarıyla sonuçlandırmayı nasip eder” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.