casino siteleri

Malatya'da İlçelerde ittifak var mı?

Siyaset Haber Girişi : 07 Ocak 2019 20:08
Malatya'da İlçelerde ittifak var mı?
AK Parti Malatya Milletve

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, şuan için ilçelerde herhangi bir ittifak olmadığını vurgulayarak, 11 ilçenin yanında Arguvan ve Hekimhan ilçelerini de AK belediyecilikle buluşturacaklarını söyledi.

Deprem konutları

Milletvekili Hakan Kahtalı Malatya Net Haber Gazetesine yaptığı açıklamada, Malatya’da sadece büyükşehirde ittifak olacağını, ilçelerde şuan için bir ittifakın söz konusu olmadığını kaydetti.

Kahtalı ile Malatya Net Haber Gazetesine yaptığı röportajdan bir  kesitler şöyle:

Nethaber: Sayın vekilim, AK Parti ilçe belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak seçim süreciyle alakalı kısa bir değerlendirme yapar mısınız?

Hakan Kahtalı:  İnşallah Allah nasip ederse 31 Mart yerel seçimlerinde ilçe belediye başkan adaylarımız bu hafta içerisinde inşallah açıklanacak.

Nethaber: Sayın vekilim yerel seçimlerde ittifak yapılacak mı?

Hakan Kahtalı: Biliyorsunuz bu dönem ilk defa yerel seçimlere bir ittifakla giriyoruz. 24 Haziran seçimlerinde ilk defa ittifak yaparak girmiş olduğumuz seçimlerde büyük bir başarı elde ettik. Şimdi de büyük şehirlerin 27’sinde AK Parti adaylarının Milliyetçi Hareket Partisi adayları tarafından destekleneceği 3 ilde de Milliyetçi Hareket Partisi'nin göstermiş olduğu adayları da AK Parti olarak destekleyeceğiz. Bunun haricinde yine bazı ilçelerde de ittifak söz konusu.

HEKİMHAN VE ARGUVAN’DA AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞACAK

Nethaber: Sayın vekilim, Malatya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde sadece bir ittifak var ilçelerde böyle bir şey var mı?

Hakan Kahtalı: Türkiye genelinde bu konu il il açıklanacak. Malatya ile ilgili böyle bir kanaat oluşmadığı için şimdilik böyle bir bilgimiz yok. İnşallah bu hafta içerisinde adaylarımız netleşmiş olacak ve Şubat ayı başı itibariyle seçim çalışmalarını başlatmış olacağız. Şuana kadar bildiğimiz böyle açıklanan herhangi bir ittifak yok. Ama büyükşehirlerdeki seçimlere ittifak yaparak giriyoruz.

Nethaber: Sayın vekilim, sahada seçim çalışmaları nasıl gidiyor ve ne görüyorsunuz?

Hakan Kahtalı: Sahada da biz inşallah bu güne kadar almış olduklarımız oyun daha da üzerinde oy alacağız diye düşünüyoruz. Malatya her seçimde tarafını ortaya koyan bir durum sergilemiştir. Malatya Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında çok sağlam duran bir il. Bu anlamda bütün hemşerilerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah Allah nasip ederse bu seçimde AK Parti olarak yüzde 75'in üzerinde bir oy ile İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı almış olacağız. Geriye kalan 13 ilçenin de tamamına talibiz. Ama inşallah diğer 2 belediyemizi de Ak belediyecilik ile tanıştıracağız. En son ki yerel seçimlerde en az oy aldığımız Arguvan’dan yüzde 30 oy aldık Allah nasip ederse Hekimhan ve Arguvan’da da 2019 Mart seçimlerinde onları da katarak 14 belediyenin hepsini Ak belediyecilikte tanıştırmış olacağız.

Nethaber: Sayın vekilim, Sizde AK Parti teşkilatının içerisinden gelen birisi olarak Battalgazi İlçe Başkanlığına şuana kadar resmi bir açıklama yapılmadı ne görüyorsunuz?

Hakan Kahtalı: Bu konuda 3 ilçemiz var. Bunlar; Battalgazi Hekimhan ve Pütürge var. Bu 3 ilçedeki ilçe başkanlıklarımızı arkadaşlarımız şuanda vekâlete yürütecektir. Seçimden sonra da nasip olursa bunların atamaları yapılacak ama seçime kadar bekleyeceğiz. Bu arkadaşlarımız şuan konumlarına devam edecekler.

YouTube Haber arası

MALATYA NET HABER