casino siteleri

Malatya´da "İstikamet rehberi olarak peygamber" konferansı

GENEL Haber Girişi : 09 Ekim 2023 19:12
Malatya´da
Malatya´da, İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "İstikamet rehberi ola
Malatya´da, İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "İstikamet rehberi olarak peygamber" konulu konferans düzenlendi.
Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen program Battalgazi Müftülüğü Musa Kazım Cami İmam Hatibi Ahmet Tayyar´ın Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, programın açılış konuşmasını ise İl Müftüsü Şahin Yıldırım yaptı.
Yıldırım, kent ve ilçelerindeki camilerde ve Kur´an kurslarında "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nın dolu dolu idrak edildiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt ise "Mevlid-i Nebi Haftası´nı yüce nebiyi bir taraftan andığımız, anarken anlamaya çalıştığımız, hayatındaki güzellikleri hatırladığımız ve o erdemleri hayatımıza taşıma irademizi ve gayretimizi artırıp tazelediğimiz bir fırsat mevsimi olarak görüyoruz" dedi.
İstikamet üzere olmanın önemine vurgu yapan Kurt, "Cenabı Allah Ahkaf süresinde `Şüphesiz ki onlar Allah´a inanıp iman ettiler, sonrada istikamet üzere dosdoğru olup yaşadılar. O insanlar için hiçbir korku hiçbir hüzün yoktur´ diyor. Bir başka sürede de Cenabı Allah, bize o insanların cennetlik olduğunu müjdeliyor. O yüzden imanımızı korumalı, istikamet üzere olmalıyız ki hem dünyada hem ukbadaki korkulardan aman bulalım. Cenab-ı Allah müstakim üzere olanları darda koymayacak mahcup etmeyecektir inşallah" diye konuştu.