casino siteleri

Malatya’da karışıyordu, değiştirildi

Sağlık Haber Girişi : 12 Kasım 2020 22:30
Malatya’da karışıyordu, değiştirildi
Nihayet bu yanlıştan dönüldü Malatya’da karışıyordu, değiştirildi

T.C. Sağlık Bakanlığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin ismi tescillendi. Malatya’da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sık sık birbirine karıştırılması nedeniyle, sıkıntı yaşanıyordu, nihayet değişti.

Deprem konutları


Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Uzman Doktor Leman Acun Delen tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sağlık Hizmetleri Bakanlığının ilgi tarihli ve sayılı yazısı ile hastanemiz ve Turgut Özal Üniversitesi arasında 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek 9 uncu maddesi ve 04/03/2020 tarihli ve 31058 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan "Sağlık Bakanlığına Ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin İlgili Birimlerinin Birlikte Kullanımı ile İşbirliği Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde ve Sağlık Hizmetleri Bakanlığının 09/10/2020 tarihli ve E.72 sayılı yazısı ile Bakanlık Makamından alınan 02/09/2020 tarihli ve E-54567092-010.04-4145 sayılı Onaya istinaden "Sağlık Bakanlığına Bağlı Hastaneler, Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezleri İle Hastanelerin Bazı Bölümlerine Ad Verilmesi ve Tabela Esasları Hakkında Yönerge" hükümleri doğrultusunda sağlık tesisi adının güncellenmesi nedeniyle hastanemizin ismi T.C. Sağlık Bakanlığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tescil edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

YouTube Haber arası


Delen, artık tüm iş ve işlemlerde hastane isminin T.C. Sağlık Bakanlığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi şeklinde kullanılacağını da ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali 13 Kasım 2020 13:20

    Şuan da da Turgut Özal Tıp merkezinin ismi Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile karıştırılmakta o halde Orayı Turgut Özal üniversitesine bağlamak lazım, sonuçta karışıyor değil mi? Böyle saçma bir anlayış olabilir mi Turgut Özal ın isminden rahatsız olanlar var belli ki, ama Turgut Özal ismi değer katar bunu Malatyalılar biliyor. Neredeyse Özal isimli bir manav bulsalar ismi aynı diye üniversitenin ismini değişmeye kalacaklar bu yobaz bir anlayış. Bırakın çalışanlar ile uğraşmayı artık, adamlar aşıyı çalışıyor siz tabela derdinden gideceksiniz. O açıklamayı yapan doktorun işi gücü kalmamış tabela tabela diye mi dolanıyor cidden, biliyoruz ki düne kadar üniversitenin kadrosuna girmeye çalışıyordu, ama yetersiz bulundu tüm hastane bunun farkında 1 tane yayını bile yok öğrencilere ders verecekmiş...