casino siteleri

MALATYA'DA ORTAK SES, TERÖR LANETLENDİ

Malatya Haber Girişi : 14 Mart 2016 19:37
MALATYA'DA ORTAK SES, TERÖR LANETLENDİ

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ’NİN

Deprem konutları

ANKARA’DAKİ TERÖR SALDIRISI İLE İLGİLİ TAZİYE MESAJI;

Dün akşam saatlerinde Ankara’da gerçekleştirilen ve sivil 

vatandaşlarımızı hedef alan insanlık dışı, alçak saldırıyı lanetle kınıyorum. 

Herkes iyi bilmelidir ki terör ile devletimizi geriye götürmeye çalışanlar 

amaçlarına ulaşamayacaklardır. Devletimiz, bu saldırıların üstesinden gelecek 

iradeye ve güce sahiptir. Milletimizin, bu tür saldırılar karşısında sağduyuda 

birleşerek, kararlı bir duruş sergileyeceğine olan inancım tamdır. Milletimiz 

birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan hainlere fırsat vermeyecek, birbirine her 

zamankinden daha fazla kenetlenecektir. 

Türkiye, demokrasisini, huzur ve güvenini hedef alan harici ve dahili 

saldırılar karşısında metanetini bozmayacak, akl-ı selim ve itidalle 

demokrasisini ve hukuk devletini güçlendirerek bu saldırılara en büyük cevabı 

verecektir. 

Devletimiz bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenlerle ve arkasındaki güçlerle 

haklı mücadelesini sonuna kadar kararlılıkla sürdürecektir. Devletimizi ve 

milletimizi terörle ve kirli oyunlarla yıldırmaya çalışanlar asla emellerine 

ulaşamayacaklardır. Bu haince saldırıyla masum vatandaşlarımızı hedef alanlar  

kısa sürede deşifre edilerek, adalet önünde hesap vereceklerdir. 

Başkentimizde yaşanan insanlık dışı saldırıda Malatya Kuluncaklı üç 

hemşehrim Muharrem Çermik, Perihan Çermik ve Bağdat Çermik de maalesef 

hayatını kaybetmiştir. Malatyalı hemşehrilerime Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz 

ediyor, yakınlarına ve milletimize sabır, metanet ve baş sağlığı,  yaralı 

vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

“HAİN SALDIRIYI ŞİDDETLE LANETLİYORUM”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ankara’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayımladı. 
Ankara Kızılay’da yaşanılan hain terör saldırısı nedeniyle mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, milletin birliğini, dirliğini ve kardeşliğini hedef alan alçakça saldırıyı nefretle kınadığını kaydetti. Çakır, “Aziz milletimizin birliğine ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen kelimelerin anlatmaya kifayet edemeyeceği alçaklıkta ki bu menfur saldırı şiddetle lanetliyorum. Necip milletimiz bu hain saldırıların üstesinden, her zamankinden daha fazla kenetlenerek gelecek ve hainlerin kirli emellerini kursaklarında bırakacaktır. Bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, başta aileleri ve yakınları olmak üzere aziz milletimize sabırlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 MHP İL BAŞKANI ERDEM TERÖR SALDIRISINI KINADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanlığı, Pazar günü akşam saatlerinde gerçekleşen ve 37 kişinin şehit olduğu Ankara’daki terör saldırısını kınadı. 
Parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Mehmet Erdem, Bu tür terör saldırılarının parti üstü olay olduğunu belirtti. Saldırıda ölenlere baş sağlığı, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunan Erdem, “Bu terör saldırısını gerçekleştirenleri lanetliyorum. Suçsuz günahsız insanları hedef alan bu tür terör olaylarını kınamamak lanetlememek mümkün değil. Bu tür olaylar partiler üstü olaylardır. Burada hiçbir zaman particilik yapılmaz. Milletin birlik beraberliği bütünlüğü önemlidir. Bu millet terör lanetinden mutlaka bir gün kurtulacaktır. Onlara diz çöktüreceğiz. İnşallah bu millet teröre diz çöktürecek. Onlara yardımcılık yapan yataklık yapanları da Allah kahretsin. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi her türlü terör saldırılarında güvenlik güçlerinin ve hükumetin yanındadır. İnşallah bu son olur diyoruz. Ama bu tür olaylara ülkemiz maruz kalıyor. Bir ülkenin başkentinde 3’üncü kez böyle bir olayın gerçekleşmesi ülkenin dış ülkelere karşı olan güvenirliğini etkiliyor. Kendi içinde ki güvenliği de etkiliyor" dedi.

MÜSİAD’DAN TERÖRE TEPKİ

 MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle kınama ve başsağlığı mesajı yayımladı. 
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin mesajında, alçak saldırıların amacına ulaşamayacağını belirtti. Balin, “MÜSİAD olarak, Ankara’da düzenlenen terör saldırısını lanetliyoruz. Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır. Dün birlik açıklaması yapan terör örgütleri ülkemizin ve milletimizin birliğini yıkamayacaktır. Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir. Milletçe bir kez daha canımız yandı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN’DEN, TERÖRE TEPKİ

 AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Ankara’da yaşanılan terör saldırısı nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, yok edilmek istenen olgunun milli birlik ve beraberlik olduğunu belirtti. 
Ankara Kızılay’da yaşanılan hain terör saldırısını kınayan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 37 vatandaşın hayatını kaybettiği, 125 vatandaşın da yaralandığı, milleti derinden sarsan hain saldırıyı lanetlediğini aktardı. Şahin, “Bu olay terör karşısında, millet olarak tek yürek olmamız gerektiğini bir kez daha bizlere göstermiştir. Yok edilmek istenen milli birliğimiz ve beraberliğimizdir. Devletimiz meydanı terör örgütlerine, bölücülere bırakmayacak, bu saldırıları gerçekleştirenlere ve arkalarındaki karanlık güçlere karşı kararlılıkla ve fedakar bir şekilde mücadelesini sürdürecektir. Bu elim terör saldırısı yüreklerimizi parçalamıştır. Acıyı kalbimizde hissediyor, büyük bir üzüntüyle paylaşıyoruz. Devletimizin gücü ve milletimizin tek vücut olarak dimdik ayakta durmasıyla, siyasetçilerin terörü siyasi malzemeye dönüştürmeden alacakları ortak tavırla bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

“ACIMIZ DA, ÖFKEMİZ DE ÇOK BÜYÜK"

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ankara'nın Kızılay Meydanı’nda gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, birçok vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyı lanetlediğini ifade etti. 
Ankara Kızılay’da meydana gelen hain terör saldırısını kınayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, hayatını kaybeden ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Polat, “Ankara'da alçakça gerçekleştirilen saldırıda teröristler, masum vatandaşlarımızı hedef almıştır. Vicdandan yoksun, insanlık dışı bu saldırı, ülkemizin bütününe, birlik ve beraberliğimize ve insanlığa yapılmış alçakça bir saldırıdır. Hain hedeflerine ulaşmak için şiddetin her türlüsüne başvuran alçak ve kalleş terörü kınıyoruz. Türkiye üzerinde hain emelleri bulunan her kesim bilmelidir ki aziz milletimiz her seferinde olduğu gibi yine yaralarını birlikte saracak; el ele, kol kola verecek, kan ve şiddete susamışlara, provokatörlere, tahrikçilere, husumet ve fitne tezgahçılarına asla fırsat tanımayacaktır. Acımız ve öfkemiz büyüktür, milletimiz birbirine kenetlenerek bu zor günleri de elbette geride bırakacaktır. Başkentimizdeki bu menfur saldırıyı yapan canileri, yaptıran ve destekleyenleri Rabbim Kahhar ismiyle kahretsin. Bu alçak saldırıyı gerçekleştirenler Türk milletine hesap verecekler, terör dize getirilecektir. Her zamankinden çok daha güçlü olan ülkemizin terör olaylarına karşı ne denli kararlı bir tavır içerisinde olduğu herkesin malumudur. Millet olarak bu zor günlerde hep birlikte birbirimize kenetlenerek, metanetli bir duruş sergileyerek, devletimize olan inancımızı göstererek, terörün her türlüsüne karşı tepki koymalıyız ve bizi çirkin oyunlarına alet etmek isteyenlerin planlarına alet olmamalıyız. 37 vatandaşımızın ölümüne, birçok vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan hain terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BU BÖYLE GİTMEZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Kızılay’da 

meydana gelen ve resmi açıklamalara göre 34 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının 

ardından bir mesaj yayınladı. Ağbaba,mesajında  “5 ayda Türkiye'nin kalbindeki 3. katliam ve 

kimse sorumluluk almıyor. Bu böyle gitmez. Gidemez.” Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 3.Ankara Katliamının 

ardından bir mesaj yayınladı. “Yine ölüyoruz. Yine öldürülüyoruz. Kana doymayan vahşilerce 

katlediliyoruz. Bu kadar acı, bu kadar kan, yitirdiğimiz canlar, bıraktıkları aileler.. Lanet 

olsun bu canlara kıyanlara. Lanet olsun teröre.”dedi.

Ağbaba; “Ülkesinin başkentini koruyamayan hükümetin de artık yönetme gücü kalmamıştır. 5 

ayda Türkiye'nin kalbindeki 3. katliam ve kimse sorumluluk almıyor. Bu böyle gitmez. 

Gidemez. Artık nerede zafiyet var diye düşünmenin de manası kalmadı. AKP, bu ülkenin 

bizzat güvenlik zafiyetidir.”ifadelerini kullandı.

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUM

Ankara’da meydana gelen terör saldırısı üzerine Başkan Apohan Kınama Mesajı Yayımladı.

Apohan mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Masum vatandaşları katlederek, toplumsal huzuru bozmayı hedefleyen insanlık dışı bu alçak 

saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Asırlardır barış ve huzurun hüküm sürdüğü topraklarda, kimsenin birlik ve beraberliğimizi 

bozmasına izin vermeyeceğiz. Millet olarak, saldırılara karşı ortak duruşumuzu ve bu 

topraklarda birlikte yaşama kararlılığımızı sergilemeye devam edeceğiz.Dedi

Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil 

şifalar diliyorum.

İNCE’DEN HAİN SALDIRIYA TEPKİ

 Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, yazılı bir açıklama yaparak, Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısını kınadı, milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 
Ankara Kızılay’da meydana gelen hain terör saldırısına tepki gösteren Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, yazılı bir açıklama yaparak, terör saldırılarını kınadı. Türkiye'nin yüreğinden vurulduğunu kaydeden İnce, “Bir kez daha, terörün karanlığı Ankara'ya, başkentimizin üzerine çöktü, yastayız. Yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına ve saldırının acısını derinden hisseden milletimize sabırlar niyaz ediyoruz. Türkiye'nin varlığına kasteden tehdidin, her geçen gün büyüdüğü tehlikeli bir dönemeçteyiz. Tarih boyunca benzer badireleri defalarca atlatan, ateşle her imtihanını şerefle veren Türk milleti, elbette bu hain taarruzu da püskürtebilecek kudrettedir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, tek bir şeye muhtacız, içerideki kavga ve çekişmeleri bir kenara bırakıp büyük tehdidi omuz omuza göğüslemeyi başarmalıyız. Türk milleti ve devletinin düşmanlarını korkutan en büyük silahı, beraberliğimizdir. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu gerçekleştiren milli birlik ve beraberlik şuuruna bir kez daha ihtiyacınız vardır. Ankara’da ki saldırıyı gerçekleştirenleri terörü araç görenleri şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

 ERKOÇ, TERÖR SALDIRISINI KINADI

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ankara’da meydana gelen terör saldırısı üzerine yayımladığı mesajında terörü kınadı. 
Ankara Kızılay’da meydana gelen hain terör saldırısını kınayan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ankara’da meydana gelen patlama, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Erkoç, “Bu hain saldırı masum insanların canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Masum vatandaşları katlederek, toplumsal huzuru bozmayı hedefleyen insanlık dışı bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kastederek, Türkiye'yi iç karışıklığa sürüklemeyi hedefleyenler bilsin ki, bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun asla ulaşamayacaklar. Asırlardır barış ve huzurun hüküm sürdüğü topraklarda, kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Millet olarak, saldırılara karşı ortak duruşumuzu ve bu topraklarda birlikte yaşama kararlılığımızı sergilemeye devam edeceğiz. Birbirimize daha da kenetleneceğiz. Milletimizin kardeşliğine ve ülkemizin geleceğine darbe vurmayı hedefleyen bu eylemler karşısında göstereceğimiz dayanışma, şer odaklarına vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

MP İL BAŞKANI KORKUT, TERÖRÜ KINADI

Esenlik haber arası

 Millet Partisi (MP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İl Başkanı Said Korkut, Ankara Kızılay’da yaşanılan hain terör saldırısını kınadı ve birlik, beraberlik vurgusu yaptı. 
Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İl Başkanı Said Korkut, bir mesaj yayımlayarak, Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Korkut, “Ankara'nın Kızılay semtinde akşam saatlerinde yaşanılan hain saldırıda vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Bu hain terör saldırılarında din, ırk, cinsiyet aranmaz, terör terördür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlettir ve kimse yıkamaz. Şu an birlik ve beraberlik zamanıdır. Buradan tüm Malatyalılara sesleniyorum. Malatya’da ki tüm sivil toplum temsilcileri ve siyasi partilerle Soykan Meydanında buluşalım, bayrağa saygı, teröre lanet mitingi düzenleyelim. Birliğimizi ve beraberliğimizi gösterelim. Türkiye'nin başı sağ olsun, terörü bir kez daha lanetliyorum ve kınıyorum” ifadelerine yer verdi.