casino siteleri

Malatya'da Şok iddia

Ekonomi Haber Girişi : 19 Eylül 2023 22:03
Malatya'da Şok iddia
Malatya'da Şok iddia

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ziraat Odaları Birliği İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, çiftçilerin içinde bulunduğu durumu anlattı. BUSABAH Medya’ya konuşan ve çarpıcı iddialarda bulunan Kılınç İran’ın kayısısını, zerdalisini getirip de Malatya kayısısına karıştırıp sattıklarını iddia etti.

Deprem konutları

 

YouTube Haber arası

Çiftçilerin ektikleri ürünleri satamadıklarını savunan Kılınç, Bugün, Malatya dünyaya kayısı ihraç eden bir il. Dünya genelinde kuru kayısının yüzde 85’i Malatya’dan ihraç ediliyor. Buradan ticaret yapanlara sesleniyorum:  “Sen Malatya’nın ekmeğini yemiş, yıllarca çiftçinin sırtından para kazanmış bir zengin olarak nasıl İran’ın kayısısını, zerdalisini getirip de Malatya kayısısına karıştırıp satabiliyorsun, bu ahlaki midir? Şimdi o insanların ihracat belgelerinin iptali gerekmez mi? Biz şu an geçmişte Maliyenin gelip esnafın kapılarına mühür vurduğu günleri arıyoruz. Bir zabıtanın bakkal dükkanlarına gidip, etiketleri okuyup, ceza yazdığı günleri arıyoruz. Bir taraftan girdi maliyetleri vuruyor, enflasyon başını almış gidiyor bir taraftan da ticaretçi, ihracatçı çiftçi ile oynuyor. Yetkililer serbest piyasa deyip duruyorlar. Ne serbest piyasası ne de arz talep meselesi. Bunlara dur denilmeyecek mi? Ayçiçeği, mısır ekiyorsun satamıyorsun, tahıl ekiyorsun satamıyorsun, bu çiftçinin suçu günahı ne?” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Darendeli 01 Ekim 2023 15:17

    Talep arz meselesi ise neden Malatya kayısına katıyorsun Yaz üzerine İran kayısısı Yazı üzerine şunun kayısı bunun kayısısı diye bakalım arz eden var mı ?

  • Fuat 20 Eylül 2023 14:30

    Yunus Bey. Teşekkürler. 1 L mazot 41 TL, 1 kg buğday 7.5 TL Tarla boş kalsa üretici en azından zarar etmez. Buyurun kıyaslayın. Kayısıyı üretici bilir. Emek, ilacı, işçi, kasa, hıla vs. Yağmur, dolu, donma, hastalıkda ayrı bir sıkıntı. Boşa geçen yıllar.