casino siteleri

Malatya'da Sokak Bedelli’ye Ne Dedi?

Türkiye Haber Girişi : 21 Temmuz 2018 21:00
Malatya'da Sokak Bedelli’ye Ne Dedi?
Kamuoyunda vatandaşlar ta

24 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti tarafından hazırlanan ve torba yasada yaş 25, askerlik hizmeti 28 ve 15 bin Türk lirası olarak meclise sunulan Bedelli Askerlik, önceki yıllarda çıkan iki bedelli askerlik uygulamasına göre farklılık oluşturdu. Fiyat ve yaş konusunda indirime giden hükümet, asker adaylarının 28 gün askerlik eğitimden geçmesi maddesini bedelliye koydu. Kamuoyunda vatandaşlar tarafından tartışma yaratan Bedelli Askerlik konusuna, sokaktaki vatandaş sıcak bakıyor. Profesyonel ordu’ya geçme taraftarı olan birçok Malatyalı vatandaş, hükümetin ilk icraatını olumlu buluyor.

Deprem konutları

“BEDELLİNİN BEDELİ BU OLMAMALI”

 Konu hakkında görüşlerini aldığımız Abdulkadir Fidan isimli vatandaş, 15 bin TL bedelli askerlik ücretini az buldu. Fidan, “Öncelikle söylemek gerekirse, bedelli askerliği doğru bulmuyorum. Ülke ekonomisine destek amaçlı ise 15 milyon bence az bir para. Daha fazla olması gerekirdi. 30-40 bin TL civarlarında olması daha doğru olurdu. Bence bu yasa çıkmaya çıkacak. Maddi imkânı olmayan, bu parayı veremeyen geçlerimiz sonuçta yine askere gidecek. Onun için bu paranın biraz daha arttırılması gerek. Madem ülke ekonomisine destek olacak bir para o zaman daha fazla ödesinler. Bedellinin bedeli bu olmamalı” ifadelerinde bulundu.

“GENÇLERİN ÖNÜNDE BİR ENGEL”

 Ramazan Arıkan isimli başka bir vatandaş ise; “Askerliği her bireyin yapması gerekir aslında. Ama birkaç açıdan bakacak olursak, binlerce genç askere alınıyor ve devlete bir anlamda yük oluyor. Yiyeceğidir, içeceği gibi konularda. İkinci bir konu ise Askerlik gençlerin önünde bir engel. Ben Üniversitede okuyan bir öğrenciyim şuan. Okulu bitireceğim. Bir işe gireceğim, yaşım geçmiş olacak evleneceğim, iş bulacağım. Önümde duran askerlikten dolayı bulduğum işi bırakacağım. Bunu bir kuleye benzetirsek, kulenin temelinde askerlik var. Kuleye ne kadar kat çıkarsan çık temeldeki askerlik bunu sallayınca kule yerle bir olur. Belki o iş imkânını bir daha bulamayabilirsin. Bu yönden bakarsak bedelli askerliğe ben olumlu bulmaktayım” şeklinde konuştu.

“BEDELLİYİ BEKLİYORDUM”

Kendisinin de bedelli askerliği beklediğini dile getiren Yasin Karaağaç ise; “Ben Üniversite mezunuyum. Şuan bir şirketin muhasebe işleri uğraşan birisiyim. İşim ve aldığım ücret güzel. Askerliğimi yapmadım henüz ve bende bedelli askerliği bekleyen insanlardan biriydim. Yasa tasarısı meclise sunuldu, inşallah çıkar ve elimde şuan mevcut bulunan imkânlarımı kaybetmem. 28 gün askerlik yapılacak diyorlar, en azından çalıştığım iş yeri ile konuşur beni 28 gün idare etmelerini talep ederim. İşletmemin de beni anlayışla karşılayacağına eminim.  Fakat bu süre biraz daha uzarsa işletmemle sıkıntı yaşarım. Birde bedelli için belirlenen ücret kararında. Maddi imkânı az olan insanların yararlana bileceği düzeyde. Ben yetkililere bu konu için teşekkür ediyorum” dedi.

YouTube Haber arası

Malatya Söz Gazetesi