casino siteleri

MALATYA'DA VALİYE SİLAH ÇEKEN YÜZBAŞIDA TUTUKLANDI

Malatya Haber Girişi : 20 Temmuz 2016 20:10
MALATYA'DA VALİYE SİLAH ÇEKEN YÜZBAŞIDA TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimine katılan 2. Ordu Komutanlığı Karargahındaki darbeci gruptaki asker sayısı45’e yükseldi. Son tutuklanan 9 asker arasında darbe saatlerinde karargaha giden Vali Mustafa Toprak ve beraberindeki emniyet mensuplarının geri çekilmesi için havaya ateş açarak tehditte bulunan yüzbaşıda bulunuyor.

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2. OrduKomutanlığı Karargahı’nda yaklaşık 10 saat polis ile silahlı çatışmaya giren askerlere yönelik olarak başlatılan gözaltı ve soruşturma tamamlandı. Gözaltına alınan son 9 askerin de Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki sorguları tamamlandı. Sulh Ceza Hakimliği, 1 Yarbay, 1 Piyade Yüzbaşı, 1 Piyade Üsteğmen, 1 Uzman Çavuş ve 5 er hakkında tutuklama kararı verdi. Bugün 20 asker daha tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

VALİYE SİLAH ÇEKEN YÜZBAŞIDA TUTUKLANDI
Son aşamada sorguları tamamlanarak çıkartıldıkları mahkemede tutuklanan 9 asker arasında bulunan Yüzbaşı Kemal Yavuz’un, darbe saatlerinde İnönü Kışlası’na giderek 2. Ordu’nun tutuklanan komutanı Orgeneral Ahmet Huduti ile görüşmek isteyen Vali Mustafa Toprak ve beraberindeki emniyet mensuplarına silahla tehditte bulunarak tabanca ile ateş açan ve yanındaki askerlere, “Nizamiyeden içeriye kim girerse girsin sivil dahil herkesi vurun” diyen askeri personel olduğu belirtildi. 

DARBENİN 2 SAATTE TAMAMLANACAĞINI DÜŞÜNMÜŞ
Yüzbaşı Kemal Yavuz’un polisle girilen çatışmada 16 Temmuz Cumartesi günü polisin yaptığı ateş sonucunda hafif şekilde yaralandığı ve kaldırıldığı Malatya devlet Hastanesi’nde tedavisinin bitiminden sonra, hasta elbiseleri ile birlikte adliyeye getirildiği görüldü. Yüzbaşı Kemal Yavuz’un, ifadelerinde darbe girişimi süreci için “2 saat içerisinde bu işin tamamlanacağını düşünüyordum” dediği de öğrenildi. 
Bu arada, Erlerin vermiş oldukları ifadelerde, “Bizi koğuşa kilitlediler. Çıkarttıktan sonra kim gelirse ateş açılması için emir verildi” dedikleri öğrenildi.

TOPLAM TUTUKLU SAYISI 45 OLDU 
2. Ordu Komutanlığı karargahında darbe girişimi nedeniyle polisin girilen çatışma sonucunda gözaltına aldığı 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile beraberindeki 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral MustafaSerdar Sevgili ve 2.Ordu Komutanlığı Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş ile birlikte toplamda 45 asker tutuklanarak cezaevine konulmuş oldu. Savcılık ve mahkeme aşamalarında ise 65’i er olmak üzere yaklaşık 70 asker ise serbest bırakıldı.

YARALANAN YARBAY HASTANEDE 
Öte yandan, 2. Ordu Karargahındaki darbe girişiminde bulunan gruba destek amacıylaAltay Kışlasında almış olduğu Zırhlı Personel Taşıyıcısı (ZPT) ile giymiş olduğu astsubay kamuflajı giyen ve çevreye ZPT üzerinden ateş açan Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, polislerin uzun namlulu silah ile ateş açması sonucunda ağır yaralanmıştı ve Turgut ÖzalTıp Merkezi’ne kaldırılmıştı.Yarbayın tedavisinin devam ettiği bildirildi. 

Deprem konutları