casino siteleri

Malatya'da Yol Kapattılar artık yeter dediler

Malatya Haber Girişi : 04 Eylül 2018 22:44
Malatya'da Yol Kapattılar artık yeter dediler
“Bizi rahatsız ediyorlar.

Sorunları yaşayan mahalleli sesini duyurabilmek için yolu kapatarak eylem yaptı. Battalgazi İlçesine bağlı Venk Mahallesi sakinleri yetkililerden seslerini duymasını istiyor. Vatandaş, “Yetkililer gelip burayı incelesin ve bir çözüm bulsun. Bağımıza bahçemize, evlerimize giriyorlar ve çocuklarımız kaçırılıyor. Artık yeter diyoruz. Bu olaylar son bulana kadar da yolu açmaya niyetimiz yok” diyor.

“ERKEKLER EVDE OLMADIĞI ZAMAN KORKUYORUZ” Mahalle halkının iddiasına göre, mahallenin şehir merkezine yakın olması ve kırsalda kalması nedeniyle, madde bağımlıları ve alkol alan şahıslar akşamları mahalle yolunu istila ediyor. Mahalleli evden dışarı çıkmaya korkuyor. Vuslat Haber’e konuşan vatandaşlar, “Korkuyoruz ki dışarı çıkalım. Sabaha kadar silah sıkıyorlar, içiyorlar. Her pisliği yapıyorlar. Her yere giriyorlar. Hırsızlık yapıyorlar. Daha ne olacak köyümüzde bilmiyoruz. Erkekler evde olmadığı zaman korkuyoruz” şeklinde konuştu.

Deprem konutları

“ÇARE BULAMAYINCA YOLA DÜŞTÜK”

Traktörle yolu kapatıp eylem yapan ve sesini duyurmaya çalışan mahalleli, gerekli önlemlerin alınmasını istiyor. Vatandaş, “Çocuklarımız dışarı çıkamıyor. İşe giden gençlerimiz akşam saat 20.00’dan sonra evlerine gelemiyor. Gençlerimizin önünü kesip hakaret ediyorlar. Geliyorlar yolun üstünde içki masasını kuruyor hiç kimse sesini çıkarmıyor. Bizde bir şey yapamıyoruz. Çare bulamayınca bizde yola düştük” ifadelerini kullandı.

“EMNİYETİMİZE GÜVENİYORUZ”

Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Saruhan’ın ikna çabalarıyla yol tekrardan açıldı. Vatanda,” Biz yolu kapattık. İlçe Emniyet Müdürümüz Ramazan Bey geldi. Yolu açtık. İnşallah Müdürüm derdimize çare bulacak. Geceleri ekipleri fazlalaştıracak. İnşallah sonuç iyi olur. Emniyet Müdürümüz bize söz verdi. Ekipleri yoğunlaştıracak. Müdürümüzün sözüne güvenerek yolu açtık. Biz daha önce de yolu kapatmıştık fakat bir çare bulamadık. Tekrar yolu kapatmak zorunda kaldık. İnşallah iyi olur. Emniyetimize güveniyoruz” dedi.  

YouTube Haber arası

VUSLAT GAZETESİ