casino siteleri

MALATYA DARBECİLERDEN TEMİZLENDİ, İŞTE BİLANÇO

Malatya Haber Girişi : 16 Temmuz 2016 15:58
MALATYA DARBECİLERDEN TEMİZLENDİ, İŞTE BİLANÇO

Malatya’da darbe girişimine destek veren 2. Ordu Komutanlığı Ana Karargahı olan İnönüKışlası'ndaki darbeci 2’si general 11 rütbeli asker gözaltına alındı. Tankın üzerinden silahla ateş açan bir yarbay ile darbe yanlısı bir yüzbaşının ise yaralı olduğu belirtilirken, bir binbaşının ise 2. Ordu Karargahı'nda şehit olduğu öğrenildi. 

Malatya’da darbe girişiminin ana noktası olan 2. Ordu Komutanlığı karargahı ile 7. Ana JetÜssü tamamen kontrol altına alındı. 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nda polis ile çatışmaya giren darbecilere yönelik olarak 2. Ordu Karargahı'na çıkan tüm yollar ve caddeler Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri ile kapatılırken, polis tüm noktalarda güvenlik önlemi aldı. Darbeci askerlerin, zaman zaman polislerin bulunduğu bölgeye doğru silahlarla ateş açtığı, bunun üzerine polislere destek için Adıyaman’dan jandarma özel hareket timi getirildiği öğrenildi.

Altay Kışlası’ndan dışarıya çıkarılan iki tank, barikat amacıyla kurulan kamyonların olduğu bölgeye ateş açtı. Tankın biri altgeçitte etkisiz hale getirilirken, tankın içerisindeki asker gözaltına alındı. Barikatları aşan bir tank ise sokaklardaki araçlara da zarar vererek 2.Ordu Komutanlığı Karargahı'na girdi. Tankın üzerindeki kuleden otomatik silahla çevreye ateş açan bir kurmay yarbay ise polisin ateş açması sonucunda yaralandı ve ambulanslaTurgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, darbeye destek vermeyen bir birlikten tank alarak 2. Ordu Komutanlığı'nın yanında hazır bekletirken, karargaha giren tank da polis ekiplerince geri alındı. 

KARARGAHTAKİ 118 ASKER TESLİM OLDU

Operasyon sonrası 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'ndaki 118 asker, polislere teslim oldu. Askerlerin silahlarını ve mühimmatlarını depolara koydukları ve anahtarları ise polise teslim ettikleri belirtildi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, “Kapatılmasına rağmen talimatın aksine radar yardımıylaMalatya Havalimanı'na indirilen 7 askeri uçağın 39 personeli gözaltına alınmıştır.” dedi. 

2’Sİ GENERAL 11 DARBECİYİ GÖZALTINDA

Malatya Valisi Toprak, Malatya’da gözaltına alınan ve teslim olan 157 askerin dışında, darbe kalkışmacısı olan 2’si general 11 rütbeli askerinde gözaltına alındığını bildirdi.

Vali Toprak, darbe kalkışmacılarının eylemi esnasında 2. Ordu Karargahı'nda bulunan 2.Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun’un ise sağlıklarının yerinde olduğunu ve görevlerinin başında bulunduklarını söyledi. 

1 BİNBAŞI ŞEHİT OLDU

Bu arada, 2. Ordu Karargahı'ndaki darbecilerin 2. Ordu’da görevli bir binbaşıyı şehit ettikleri öğrenildi. Binbaşının darbecilerin yerleştirmiş olduğu bir keskin nişancı tarafından öldürülmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

DARBECİ YARBAY VE YÜZBAŞI YARALI 

Malatya’daki darbeye kalkışan grubun içinde bulunan ve 2. Ordu’daki darbecilere yardım için tankla gelirken araçlara zarar veren, silahla çevreye ateş açan yarbayın polislerin ateş açması sonucunda yaralandığı ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Yine darbeye kalkışan grubun içinde olan bir yüzbaşının ise yaralı olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Bu arada, Altay Kışlası’ndan olası tank çıkmasına karşı kışla önünde iş makineleri, kamyon, otobüs, TIR'lardan duvar örüldü. 
2. Ordu Komutanlığı Karargahı'ndaki darbe girişimcilerinin bertaraf edilmesinden sonra nizamiyelere polisler geçti.

Deprem konutları