casino siteleri

MALATYA KEBİR CAMİ RESTORASYONU NE ZAMAN BİTECEK?

Malatya Haber Girişi : 24 Ekim 2016 14:35
MALATYA KEBİR CAMİ RESTORASYONU NE ZAMAN BİTECEK?
MALATYA HABER-MALATYA'NIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, restorasyonuna  başlandıktan kısa süre sonra çalışmaları durdurulan, bölge sakinlerinin tepkileri üzerine  restorasyonuna  tekrar başlanan Kebir Camii’sinin akıbetini sordu.

Deprem konutları

Malatya Yeşilyurt (Çırmıhtı) merkezinde halk arasında Merkez Cami, Çarşı Cami, Mustafa Ağa ya da Büyük Cami cami olarak da dillendirilen 263 yıllık Kebir Camisi (Cami-i Kebir) bir süre önce  restorasyona alınmış, ancak kısa bir süre sonra  çalışmalar durdurulmuştu. Caminin etrafı bariyerlerle çevrili bir şekilde uzun sürer hiçbir çalışma yapılmadan bekletilmiş,halktan gelen tepkiler üzerine  çalışmalara tekrar başlanmıştı. İddialara göre restorasyon esnasında caminin bazı yerlerinde yıkılmalar meydana geldiği bu nedenle çalışmaların uzun süre aksadığı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili kamuoyuna açıklayıcı bilginin verilmediğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,30 Ocak tarihinde bitirilmesi gereken restorasyonun bu tarihe yetişmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

BAŞBAKAN YILDIRIM’A  SORULAR

YouTube Haber arası

Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi veren Ağbaba, Başbakana caminin akıbetini sordu.Ağbaba önergesinde ; Tarihi Kebir Camisi restorasyonu uzun süre neden  durdurulmuştur. Caminin bazı yerlerinin restorasyon çalışmalarının ardından yıkıldığı,çalışmaların bu sebeple durdurulduğu doğru mudur? Yıkılan yerlerle ilgili hangi çalışmalar yapılmaktadır? Cami ibadete açıldığında yıkımdan kaynaklı güvenlik sorunu yaşanacağı iddiaları doğru mudur?  İhale sözleşmesine göre 30 Ocak 2017 tarihinde bitirilmesi gereken restorasyonun bu tarihe yetiştirilmesi beklenmekte midir? Yeşilyurt’un merkezinde yer alan tarihi cami ne zaman halkın ibadetine açılacaktır?