casino siteleri

Malatya mı sahipsiz, kayısı mı sahipsiz

Siyaset Haber Girişi : 11 Şubat 2018 20:58
Malatya mı sahipsiz, kayısı mı sahipsiz
Saadet Partisi Genel Başk

Karamollaoğlu, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Saadet Partisi 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Partililer tarafından büyük bir heyecan ve coşku içerisinde karşılanan Karamollaoğlu, ‘İşte ordu, İşte komutan’ ve ‘Bilge Başkan Temel Başkan’ sloganları eşliğinde salondakilere hitap etti. Karamollaoğlu, Malatya’nın kendisi için önemli bir il olduğunu söyleyerek, “Ben ilkokul 1, 2, 3. sınıfları burada Taş Mektep’te okudum. Bizim o dönem başöğretmenimiz ise Allah sağlık afiyet versin, Recai Kutan ağabeyimizin babalarıydı. Onun için Malatya’nın bende ayrı bir özelliği var. Öte yandan Malatya, Türkiye siyasetine önemli isimler kazandırdı. Bunların çoğu ise sizlerin de yakından bildiği ve beraber çalıştığımız değerli insanlar. Bu da Malatya’nın hamurunun çok kaliteli olduğunu gösteriyor” dedi.

Deprem konutları

SAHİPSİZLİĞİNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Malatya’nın Türkiye’de önemli bir pozisyonda olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Hem iklimi hem de dünya çapında söz sahibi olduğu kayısısı var. Malatya denilince kayısı, kayısı denilince ise Malatya aklımıza geliyor. Ama ne yazık ki Malatya mı sahipsiz, kayısı mı sahipsiz tam kestiremiyorum. Ama kayısının sahipsiz olduğu kesin. Hakikaten bu kadar güzel bir ürünü olacak, dünyadaki ihtiyacın yüzde 70’ini, 80’ini karşılayacak ama bu ürün rekolteye göre inip kalkacak ve kimse sahip çıkmayacak. Diyeceksiniz ki; ‘ya bu sadece Malatya’ya mı münhasır?’ Emin olunuz değil. Fındık da benzer bir tarzda. Onun yüzde 70’ini Türkiye karşılıyor dünya ihtiyacının. Emin olun, o da sahipsiz. Onun bir farkı var. Orada fındıkla ilgili birtakım oluşumlar yaşanmış ama Malatya’da kayısı ile ilgili bugüne kadar doğru dürüst bir oluşum meydana gelmemiş. Buna çok şaşırdık” diye konuştu.

ABD KENDİ MENFAATİNİ DÜŞÜNÜR

Afrin’de NATO vesilesiyle güya dost gibi duran bir ABD olduğuna vurgu yapan Karamollaoğlu, “Bazıları Amerika’yı kurtuluşa vesile olan bir ülke olarak görebilir ama dünyada gelişen hareketlere bakın, Amerika nereye müdahale etmişse orada kan ve gözyaşı olmuştur. ABD, hiçbir yere menfaati gerektirmediği zaman girmez. Bir yere girmişse sadece ve sadece kendi menfaatini teminat altına almak için girmiştir. Irak’a girdi, biz de destek verdik! 1,5 milyon insanı katletti. Arkasından Suriye geldi, bizi kışkırttılar, hiç tereddütsüz arkanızdayız dediler. Bugün Suriye’de akan kan ve gözyaşının müsebbibi başta Amerika ama arkasından onun oyunlarına gelen bugünkü iktidardır. Hatalardan ders almazsak doğru ve isabetli bir dış politika sürdüremeyiz” dedi.

EN BÜYÜK İHTİYAÇ BERABERLİĞİ SAĞLAMAKTIR

Bugünkü iktidara, yaptıkları hataları bir kardeşlik duygusu ile hatırlattıklarını söyleyen Karamollaoğlu, “Eğer bugün Türkiye sınır ötesine birtakım askeri müdahaleye ihtiyaç duyduysa en büyük ihtiyaç önce içerde birliği ve beraberliği sağlamaktır. Dünyada hemen hemen her ülke bir savaş tehlikesi çıktığı zaman çoğunlukta olan bir iktidar yönetimde olsa bile hemen ‘Milli bir hükümet’ kurar. Neden? Çünkü artık mesele falan parti, filanca parti meselesi değil, ülkenin güvenlik meselesidir. Bu güvenliğin korunması farklı kanaatlere, farklı siyasi partilere mensup herkesin vazifesidir. Artık iç çekişmeleri bir tarafa bırakıp birleşmek mecburiyetindeyiz. Onun için şu an Türkiye’de kutuplaşmanın kaldırılması bir numaralı meselemizdir” ifadesinde bulundu.

KURTULUŞU AVRUPA BİRLİĞİ’NDE ARADILAR

Geçmişte kendileriyle beraber olan arkadaşların ayrılırken kurtuluşu Avrupa Birliği’nde aradıklarını hatırlatan Karamollaoğlu, “Bunu kesinlikle unutmasınlar. Bugün ‘ne biçim Avrupa Birliği’ diyorlar. Hani sizde insan hakları vardı, hani sizde adalet vardı. Hani siz doğruya doğru, eğriye eğri diyordunuz. ‘Ne oldu?’ diyorlar. Biz ‘günaydın’ diyoruz. AB Hristiyan Yahudi medeniyeti üzerine kurulan bir birliktir. Medeniyetler hep inançlar üzerine inşa edilmiştir. Biz de kendi inancımız üzerine kurulan bir medeniyetin mensuplarıyız. Farklılıklar var aramızda. Onlar hasımlarını katletmekten, ezmekten zevk alırlar. Kendi koydukları kuralları bile çiğnerler. Bizim medeniyetimiz ise temelde adalet üzerine inşa edilmiştir. Biz kurunun yanında yaş da yanar demeyiz” diye konuştu.

SU KALMADI Kİ HAVUZU YAPACAKSIN

Ekonomin hukuku, dış politikayı, iç politikayı her şeyi ilgilendirdiği belirten Karamollaoğlu, “Eğer bütçenizin çok önemli bir miktarı aldığınız borcun faizine gidiyorsa o ülkede iyi bir ekonomi politikası güdülüyor denilemez. Bu arkadaşlarımız iktidara geldikten birkaç yıl sonra Türkiye’nin artık IMF’ye borcu olmadığını duyurdular. Doğruydu ama söylemedikleri bir şey vardı. Hükümet hâlâ borçlanma politikalarını IMF’nin koyduğu kurallara göre yürütüyor. Son 15 yıl içerisinde ödediğimiz faizin miktarı 700 milyarı geçmiş. Hükümetin kendisinin bütçeye koyduğu rakamlara göre, bu sene faize 71,7 milyar TL ödeyeceğiz. Gelecek sene bu 85 miyar TL olacak. Niye çünkü IMF kurallarını eksiksiz tatbik ettiği için. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Çuvalın dibi delik, ne koysan gidiyor artık. Şimdi akıllarına gelmiş ‘Erbakan Hoca bu işi nasıl çözdüydü?’ ‘Havuz sistemi’ diye bir şey vardı, neydi acaba?’ ‘Şu havuz sistemini araştırın, biz de kuralım.’ Ya su kalmadı ki ne havuzu yapacaksın sen? Buna havuz yapılır mı?” diye sordu.

BÖYLE TEDAVİ YÖNTEMİ OLMAZ

15 Temmuz’dan sonra çok ciddi bir travma ile karşı karşıya kaldığımızı hatırlatan Karamollaoğlu, “Ancak zararlı olanla faydalı olanı ayırt etmek zorundayız. Suçlu ile suçsuzu ayırt etmek mecburiyetindeyiz. Vücuttaki bir zararlı hücreyi çıkarayım derken bütün faydalı hücreleri de tahrip ederseniz bütün beden zarar görür. Böyle bir tedavi usulü olmaz. Onun için ısrarla diyoruz ki, bu olağanüstü hal, olağan hale gelmesin. Olağanüstü hal sürekli hale gelirse o zaman hukuksuzluk hakim olur” dedi.

ASKERİ MAHKEMELERDE YARGILANDIK

Türkiye’de binlerce insanın hakkını dahi arayamaz hale geldiğine vurgu yapan Karamollaoğlu, “Yapılan anketlerde vatandaşın yüzde 85’in üstünde bir rakam adalete güveninin olmadığını ortaya koyuyor. OHAL ile yönetilen ülkede vatandaş sesini bile çıkaramıyor. KHK’larla işlerinden çıkarılıp ama haklarını arayamıyorlar. Haklarını aramamak ne demek ya! Biz askeri mahkemelerde yargılandık. İtiraz ettik, hakkımızı aradık ve aldık. Ama şimdi bu bile olmuyor. Böyle bir ülkede hukuktan, adaletten insan haklarından bahsedilemez” diye konuştu.

ZEYTİN DALI HAREKATI KISA SÜREDE BİTER

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehadet şerbeti içenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileyen Karamollaoğlu, böyle dönemlerin endişe verdiğini söyledi. Harekatın kısa zamanda başarıyla tamamlanmasını dileyen Karamollaoğlu, “Şuanda ülkemizin birçok problemi var. En sıcak problemde Afrin harekatıdır. Herhangi bir ülke böyle bir hadiseyle karşı karşıya kaldığı zaman, uluslararası kurallar gereği müdahale etme hakkına hatta biraz ötede mesuliyetine sahiptir. Bu harekat sınırlarımızda başladı. İnşallah kısa zamanda biter diye ümit ediyorum ama karşımızda NATO vesilesiyle dostumuz gibi görünen Amerika var. Bazıları Amerika'yı kurtuluşa vesile olarak görebilir ama dünyada ABD nereye müdahale etmişse veya müdahale etmeye kalkmışsa orada kan ve gözyaşı olmuştur” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERECEĞİZ

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı için bir aday çıkaracaklarını ifade ederek, “Biz bir teşkilat olarak bütün gücümüzle çalışmak mecburiyetindeyiz. İnsanlara ulaşacağız, bu meseleleri aktaracağız. Farklı fikirlerde olan insanlar olsa bile bu dönem Milli Görüşün ayağa kalkmasına ihtiyaç var kanaatindeyiz. Biz baştan beri söyledik Allah nasip ederse mutlaka Cumhurbaşkanlığına adayımızı göstereceğiz. Mecliste var olacağız. Belediye ilk adım gözüküyor. Eğer hükümet herhangi bir karar değişikliğine gitmez ise ilk seçim yaklaşık 13 ay sonra mahalli seçimler olarak yapılacak. Ardından hem milletvekili seçimleri hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri gelecek. Biz seçimlere girerken ülkenin hukuk devleti olmasını sağlayacak adımları atmaya kararlı olarak gideceğiz. Hukuk devleti olmadan devlet olmaz” dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ MİLLETE UMUTTUR

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay da, “Bugün tüm belirsizliği ile tüm çaresizliğine ve çözümsüzlüğüne rağmen milli görüşün Saadet Partisi’nin millete umut veren sesini duyuruyorum. Bu sesi yükseltiyoruz ve bu haklı davanın duruşunu temsilini herkese duyuruyoruz gösteriyoruz. Bugün Türkiye’yi yönetenlere de aziz milletimize de şu çağrıda bulunuyoruz: Lütfen Saadet Partimizi takip ediniz. Saadet partimize destek verilmesi inanın Saadet Partimizin ortaya koyduğu bütün çare ve çözümler Bu millet içindir bu milletin geleceği içindir ve gelecek nesiller içindir” dedi.

MALATYA İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Saadet Partisi’nin yeni İl Başkanı Osman Cemal Marasalı da, “Bize bu büyük davanın Malatya temsilciliğini nasip eden Cenab-ı Hak’a şükrediyorum. Başta Genel Başkanımızın ve diğer bütün arkadaşlarımızın güvenine layık olmak için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. 12 yıldır beraber görev yaptığımız başta Mehmet Kaya Asiltürk başkanımız olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerimize bize hazır bir teşkilat bıraktıkları için teşekkür ediyorum. Yeni seçilen yönetim kurulu üyelerimizle Milli Görüş’ü Malatya iktidara taşımak için gece gündüz çalışacağımızı buradan ilan ediyorum” diye konuştu.

YÖNETİM LİSTESİNDE KİMLER VAR?

YouTube Haber arası

Osman Cemal Marasalı başkanlığındaki il yönetimi şu isimlerden oluştu: “Osman Yaşar, Ahmet Soydoğdu, Mustafa Canbay, Mustafa Baştürk, Mehmet Maden, Zeki Taşkıran, Ebubekir Tan, Emrah Aksoy, Hacı Mehmet Acar, Hüseyin Berk, İlhan Yorulmazlar, Hamza Adak, Mehmet Çay, Mehmet Emin Paşahan, Aziz Kuşbey, Mehmet Sönmez, Muhammet Akkaya, Abdulaziz Karabekmez, Şevket Seven, Mustafa Toper, Hakan Özendi, Zeki Gençalp, Erdal Ayhan ve Aziz Humartaş” Karamollaoğlu kongre sonrasında Yeni Bir Dünya İş Adamları Derneği Malatya Şubesi tarafından düzenlenen, “Türkiye’nin Meseleleri ve Çözüm Yolları” toplantısına katıldı