casino siteleri

Malatya Toplu Taşımada Öneriler ve Talepler

Haber Girişi : 23 Mart 2015 14:37
Malatya Toplu Taşımada Öneriler ve Talepler

 

Deprem konutları

Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ocak ayında Malatya’da düzenlenen D4 Dönüşümü ve Toplu Taşımın Geleceği konulu Çalıştay’ın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Büyükşehir Belediyelerinin ulaşımdaki mevcut durumları, yaşadıkları sorunları ile ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra işbirliği ve birliktelik ortamı geliştirmek amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Çalıştay’da; Büyükşehir Belediyelerinin Toplu Taşım Araçlarının Dönüşüm Projesi, D4 Yetki Belgelerinin İl Sınırı İçerisinde Büyükşehir Belediyelerine Devri ve Yüklediği Sorumluluklar konularında paneller düzenlenirken, D4 Yetki Belgesi Devri ve Toplu Taşım Sistemi Hakkında Sorunların Değerlendirilmesi ve Çözüm Önerileri, Gruplarca Yapılan Çalışmaların Bir Araya Getirilmesi ve Değerlendirilmesi, Sonuç Raporu Hazırlığı için ortak karar ve konuların açıklanması konularında da grup çalışmaları yapılmıştı.

Türkiye genelinde 20’nin üstünde Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı XII. Bölge Müdürlüğü, Malatya Şoförler ve otomobilciler odası Başkanlığı ile Malatya Minibüsçüler Odası Başkanlığı’nın katıldığı Çalıştay ile ilgili sonuç bildirgesi yayınlandı.

YouTube Haber arası

TALEPLER VE ÖNERİLER

  • Tüm büyükşehirlerin yasal mevzuatlarda düzenleme yapılarak ortak bir plaka ve ortak bir sistem veya ortak bir yönetmelik yapılabilir.
  • Toplu taşıma hizmetlerini de içine alan tüm taşıma türleri için geniş çaplı bir Toplu Taşıma Kanunu çıkarılabilir.
  • Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin29. maddesinin iptali veya Büyükşehirlerde mevcutta il trafik komisyonu olmadığından bu maddede düzenlemeye gidilebilir.
  • Büyükşehir belediye kanununun 15 Maddesinin P bendinde bildirilen hususlarda ve yetkilerde imtiyazlar arttırılabilir.
  • Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı yapılanmasında olduğu gibi sorunlar ve yapılacak düzenlemelerle ilgili bir ULAŞIM ŞURASI yapısı oluşturularak tüm ulaşım konularında ortak sorunlar ve çözüm önerileri geliştirerek yasa ve genel mevzuatta yapılması gereken düzenleme ve değişiklikler için öngörü, yol haritası oluşturabilir.
  • Özellikle Büyükşehirlerde Belediyeler Birliği koordinatörlüğünde, yapılacak düzenlemelerde ve uygulamalarda birliktelik ve tek merkezli yapı oluşturulması için belirli periyotlarla sorunlar, gelişmeler, uygulamalarla ilgili büyükşehirlerin katılımıyla çalıştay, seminer gibi faaliyetler arttırılabilir.