casino siteleri

Malatya'ya Müjde Babacan Açıkladı

Özel Haber Haber Girişi : 28 Şubat 2024 22:27
Malatya'ya Müjde Babacan Açıkladı
Malatya'ya Müjde Babacan Açıkladı


AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile bir araya geldi.

Deprem konutları

 

Bakan Göktaş ile yaptıkları görüşmenin detayını sosyal medyada paylaşan Babacan, "İlk gündemimiz, deprem sonrası şehrin psikososyal bakımdan desteklenmesiydi. Bir yıllık karneyi rakamlarıyla konuştuk. 

 

Şehrin genel psikolojik durumunu nasıl daha hızlı normalleştirebiliriz, izlediğimiz yöntemi nasıl daha etkin kılarız'ı konuştuk. Burada önümüzdeki süreçte yerel yönetimleri daha fazla devreye sokarak etkinliği artırma yoluna gideceğiz. Çünkü biliyoruz ki insanların psikolojisi, şehrin toparlanmasında temel aşama.

 

•İkinci gündemimiz: Yeşilyurt Yakınca'da tek bir ada içerisinde, bütüncül bir Sosyal Hizmet Kampüsü olarak niteleyeceğimiz çok önemli bir yatırım süreci başlıyor. Bu kampüsün içinde 3 yapı olacak:

 

    1) Malatya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi. 150 yataklı, toplam 3.000 m2 taban alanı ve 12.000 m2 kapalı alan olarak planlanıyor.

 

    2) Malatya Yeşilyurt Sosyal Hizmet Merkezi Binası. 1000 m2 oturum alanı, 3000 m2 kapalı alan olarak planlanıyor.

 

    3) Malatya Kadın Konukevi Binası. 1200 m2 oturum alanı, 3000 m2 kapalı alan olarak planlanıyor. 

 

Bu yapılar, 2024 yatırım programına alındı. 

 

Simdi üçünün birden ihalelerinin en kısa sürede yapılıp inşaatlara başlanmasını Sayın Bakanımızla konuştuk. İhalelere yakında çıkılacak.

 

•Deprem bölgesine has uygulanan; okul öncesi eğitim için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullara verilen desteğin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki okullara da yansıtılması, üçüncü başlığımızdı. Seçimden sonra bu konuda da bir değişiklik yaşanacak.

 

Sayın Bakanımız'a samimi ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.

 

YouTube Haber arası

Şehrimize hayırlı olsun..." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.