casino siteleri

Malatyada 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 18 Mart 2024 13:30
Malatyada 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı
Malatyada 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109ncu yıl dönümü dolayısıyla tören ve program düzenlendi.Malatyada ilk olarak Şehir
Malatyada 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109ncu yıl dönümü dolayısıyla tören ve program düzenlendi.
Malatyada ilk olarak Şehir Mezarlığındaki Şehitlikte başlayan törende Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehit ve gazi dernekleri Şehitlik Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi.
Çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edilmesinin ardından Malatya Valisi Ersin Yazıcı Şehitlik Şeref Defterini imzalayarak bir konuşma yaptı.
Vali Yazıcı, başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitleri rahmetle ve minnetle yad ettiklerini ifade ederek, Çanakkale geçilmezi bütün dünyaya öğreten başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkalede Çanakkale geçilmezi yazan Türk ordusuna, Türk milletine şükranlarımızı, minnetimizi bir kere daha dile getirmek istiyorum" diye konuştu.
Şehitlikti tören protokol üyeleri ve şehit ailelerinin kabirleri ziyareti ile son buldu.
Şehitlikteki törenin ardından Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla lise öğrencileri tarafından anma etkinliği gerçekleştirildi.