casino siteleri

Malatyada yıkımlar yüzde 82’ye ulaştı

ÇEVRE Haber Girişi : 18 Ocak 2024 14:31
Malatyada yıkımlar yüzde 82’ye ulaştı
Deprem bölgesi Malatyada ağır hasarlı binaların yıkımları yüzde 82’ye ulaştı.

Deprem bölgesi Malatyada ağır hasarlı binaların yıkımları yüzde 82ye ulaşırken Vali Ersin Yazıcı, şehirdeki yıkımlar ve enkaz kaldırma işlemleri hakkında brifing aldı.
Malatya Valiliği Toplantı salonunda gerçekleşen brifing de Vali Ersin Yazıcı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçaktan devam eden yıkımlar ve enkaz kaldırma işlemleri hakkında son bilgileri aldı.

Deprem konutları

 

YouTube Haber arası


6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yara alan Malatyada 35 bini aşkın bina ağır hasar aldı. Deprem sonrası toparlanma sürecine giren Malatyada Vali Ersin Yazıcının göreve gelmesi ile birlikte yıkım çalışmaları da hız kazandı. Geçtiğimiz yaz ayında yüzde 15lerde olan yıkım oranı şuan kent genelinde yüzde 82ye ulaştı. Şehrin merkezi konumunda yer alan Akpınar, Saray, Dabakhane, Niyazi gibi mahallerde bu oran neredeyse yüzde 100lere yaklaşırken yıkılmayı bekleyen bazı binaların durumu ise yargıya taşındığı için süreç bekleniyor.
Yıkımlar bir taraftan sürerken, kent merkezindeki yeni çarpı projesinde de kazı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Söğütlü Camiinin de yıkılması ile bu bölgede de kazı çalışmaları hız kazandı. İş makinelerinin harıl harıl çalıştığı projede fore kazıkları ile zemin sağlamlaştırılıyor. Bölgenin zeminin sulak olması ve birçok yerde yeraltı sularının halen çıkması nedeniyle zemin sıklaştırılmasının ardından temellerini atılacağı ve işyerlerinin yaklaşık 1 yıl gibi bir zamanda tamamlanması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.