casino siteleri

“Malatya’dan Ahmet Efendi Gönderdi”

Ekonomi Haber Girişi : 03 Şubat 2018 21:20
“Malatya’dan Ahmet Efendi Gönderdi”
TRT 1’de yayınlanan Payit

Dizinin 36’ıncı bölümünde, Osmanlı İmparatorluğu Hükümdarı Sultan 2. Abdülhamid sarayda Alman İmparatoru 2. Wilhelm’i ağırlarken misafirine kuru kayısı ikramında bulundu.

Deprem konutları

Wilhelm, kuru kayısıyı ilk kez yediğini belirterek “Hiç böyle bir şey tatmamıştım?” diyerek şaşkınlığını ve memnuniyetini ifade etti.

Sultan 2. Abdülhamid de “Kuru kayısı, Malatya’dan Ahmet Efendi gönderdi. Kansızlığa, kalbe, göze, astıma her derde deva” diye cevap verdi.

Alman İmparatoru, Sultan Abdülhamid’e “Bu müthiş, Almanya’ya ithal edelim” dedi. Sultan Abdülhamid de “Mümkündür” şeklinde cevap verdi.

Dizide Sultan 2. Abdülhamid’in kayısıları gönderen kişi olarak ‘Ahmet Efendi’ dediği kişinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olduğu konuşuluyor.

Zira kayısının dizinin senaryosunda yer alması Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Payitaht Abdülhamid dizi setine farklı zamanlarda Malatya kayısısı göndermesi ile başladı. Dizi setindeki oyunculara ve yapımcı Yusuf Esenkal’a kayısı gönderen Başkan Çakır’ın bu jestine dizinin yapımcısı Esenkal da, Malatya kayısısını senaryoya dahil ederek karşılık verdi.

YouTube Haber arası

Kayısının dizide yer alması ile birlikte o sahne sosyal medyada yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı. Sahneyi sosyal medya hesaplarında paylaşan Başkan Çakır, “TRT de yayınlanan Payitaht Abdulhamid’in son bölümüne kuru kayısımız damgasını vurmuştur. Osmanlı İmparatorluğu Hükümdarı 2. Abdulhamid Payitaht’ta Alman İmparatoru 2. Wilhelm’i ağırlarken kuru kayısı ikramında bulundu. Başta Yusuf Esenkal olmak üzere tüm ekibe teşekkürler” ifadelerine yer verdi.