casino siteleri

Malatya’nın konutta kazandıran ilçesi

Malatya Haber Girişi : 26 Haziran 2018 20:59
Malatya’nın konutta kazandıran ilçesi
Malatya, Doğu Anadolu Böl

786 bin 676 kişilik nüfusu ile Malatya hızla gelişmeye devam ediyor. Yeni projelerin artış gösterdiği Malatya, Türkiye’nin büyükşehirleri arasında yer alıyor. Yatırım, ulaşım ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği şehirde emlak sektörü önemli bir yere sahip. Peki, Malatya satılık daire fiyatları ne kadar? Malatya’da satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? Malatya’nın konutta kazandıran ilçesi hangisi? İşte Malatya emlak piyasasına dair önemli bilgiler… 
Malatya satılık daire fiyatları 88 bin 261 TL’den başlıyor!
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Malatya satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için; minimum 88 bin 261 TL, maksimum 147 bin 100 TL arasında değişirken, ortalama satış fiyatı 117 bin 681 TL olarak gösteriliyor. Şehirde ortalama konut metrekare fiyatları 1.177 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor. 
Malatya satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?
Doğu Anadolu Bölgesi’nin konut pazarında öne çıkan şehri Malatya’da konut fiyatları artış gösteriyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Malatya satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.55 arttı. 
Malatya kiralık daire fiyatları ne kadar?
Kayısı diyarı Malatya, bünyesinde İnönü Üniversitesi’ni barındırıyor. Üniversite eğitimi için bölgeye gelen öğrenciler, şehirde yaşayanlar ve gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler kiralık daire fiyatlarını yakından takip ediyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Malatya kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 329 TL ile 548 TL arasında belirtiliyor. Malatya’da 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı ise 438 TL olarak ölçümleniyor. 
Malatya ulaşım olanakları ile dikkat çekiyor!
Malatya’nın her ilçesinden şehir merkezine kolaylıkla ulaşım sağlanıyor. Ulaşım imkânlarının fazla olduğu Malatya’da ulaşım için halk otobüsleri, dolmuşlar ve trambüsler (Türkiye'de ilk kez Malatya'ya kurulan toplu taşıma sistemi) kullanılıyor. Ayrıca şehirden İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollere, yaz aylarında da Antalya’ya, Almanya’nın Frankfurt ve diğer Avrupa şehirlerine de uçuşlar düzenleniyor. 
Yeşilyurt konutta kazandırıyor!
Malatya’nın en kalabalık ilçesi Yeşilyurt, satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip yerlerin başında geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Yeşilyurt satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 2 artış gösterdi. Yeşilyurt ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.386 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 25 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Yeşilyurt’ta satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, 103 bin 919 TL ile 173 bin 200 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 138 bin 559 TL oldu. 

Deprem konutları