casino siteleri

MASKİ’DEN İÇMESUYUNA 350 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM

Malatya Haber Girişi : 25 Ekim 2016 23:21
MASKİ’DEN İÇMESUYUNA 350 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM
MALATYA HABER - MALATYA'N

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içmesuyu alt yapı yatırımlarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Malatya genelinde yapılacak olan İçmesuyu Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmaları için yaklaşık 350 milyon TL’lik yatırım yapılacak. Yeşilyurt Bölgesi’ne yapılan ve yapılacak olan yatırımların değerlendirilmesi için muhtarlar ile istişare toplantısı gerçekleştirildi. Salköprü Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kâhtalı, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Yeşilyurt Belediye Başkan vekili Mehmet Güner, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer, Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz ve mahalle muhtarları katıldı.

Deprem konutları

Muhtar Dönmez: Mahallemiz Malatya’ya Yakışır Hale Geldi

Salköprü Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez, MASKİ’nin devrim gibi çalışmalara imza attığını belirterek, kalıcı yatırımların Malatya’ya kazandırılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Turgut Temelli Caddesi sil baştan yapılmış ve Malatya’ya yakışır bir hale gelmiştir. Aynı zamanda mahallemin içinde geçen Boztepe Caddesi alt yapısı ve ışıklandırma çalışmaları tamamlanarak hizmete girmiştir. Uzun yıllar mahallemde içmesuyu sıkıntısı çekiyorduk. Çoğu zaman ikinci katlardan sonrasına su çıkmıyordu. Mahallem Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmaları için pilot bölge seçildi ve çalışmalar başladı. Şuan içmesuyu konusunda hiçbir sıkıntımız kalmadı. Rabbim devamını nasip eylesin. Çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Ahmet Çakır başta olmak üzere MASKİ Genel Müdürüm Sayın Dr. Özgür Özdemir’e çalışmalarından dolayı mahallelim adına teşekkür ederim” dedi.

Muhtar Kurtoğlu: Başlamış İş Mutlaka Bitecektir

Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı İsmail Kurtoğlu ise, vatandaşların çalışmaların meyvesini alabilmesi için biraz daha sabırlı olması gerektiğini kaydederek, “Malatya Büyükşehir olduktan sonra çarçabuk toparlanarak yatırımlara geçti. Asfalt çalışmaları, içmesuyu çalışmaları ve diğer çalışmaları yapmaya başlamıştır. Özellikle kendi mahallem ile ilgili örnek vereyim. Mahallemde kayıp kaçak oranı çok fazlaydı. Kazı çalışmalarında bizzat ekiplerle beraberdim. Birçok evde bir tanesi bir saate bağlanmış, diğerleri Allah’a havale edilmiş. Bu şekilde bir içmesuyu şebekesi vardı. Şebekeden kaçaklar çoktu. Asfaltın altında yer bulmuş alabildiğine gidiyordu. Mahalleme 12 bin metre içmesuyu hattı çalışmasının yanı sıra 700 adet abone bağlantısı yapıldı. 24 tane ise yangın hidrandı konuldu. Bu çalışmalar modern şehirler için çok gerekli çalışmalardır. Bizde şöyle bir sabırsızlık var. Yerin altına yapılan yatırımları görmüyoruz. Yerin üstündeki çamur ve tozu görüyoruz. Benim mahalle sakinlerinden özellikle ricam biraz daha sabır göstermeleri. Bu çalışmalara ellerinden geldiği kadar destek olsunlar. Mutlaka başlanmış bir iş bitecektir. Büyükşehir Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a ve MASKİ Genel Müdürümüz Dr. Özgür Özdemir beye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çalışmalar 50-60 Yıl Malatya’ya Yetecek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, içmesuyu alt yapı çalışmaları konusunda Malatya genelinde eski hatların tamamının iptal edilerek yerine yeni hatların yapıldığını söyledi. Başkan Çakır, “Birbuçuk yılı aşkın bir süredir proje çalışması yaptık. Daha önce Salköprü ve Çavuşoğlu Mahallesi’ne saniyede 78 litre su veriliyordu ve bu su yetmiyordu. İkinci üçüncü katlara su çıkmıyordu. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra saniyede 18 litre su bu mahallerimize yetiyor ve en üst katlara bile aynı basınçla çıkıyor. Bu çalışmaları Malatya geneline yaymamız için 350 milyon TL’lik bir yatırım gerektiriyor. Metraj olarak baktığımızda 1.700 km metrelik bir hatta tekabül ediyor. Büyükşehir olmamızla birlikte Malatya’ya yeni bir bakış açısı ve bir bütüncül planları oluşturmamız gerekiyordu. İçmesuyu Alt Bölge (DMA) çalışmaları kapsamında Malatya’yı 83 bölgeye ayırdık. Şuan Fırat, Çöşnük, Zaviye, Hacıabdi, Şeyhbayram, Başharık, Hasan Varol, Aşağıbağlar, Tandoğan, Turgut Özal ve Özalper Mahalleri’nde çalışmalarımız devam ediyor.  Kaptaj’dan başlayarak ana isale hatlarının tamamı yenileniyor. Ayrıca tüm içmesuyu depolarımızı yeniliyor ve yenilerini yapıyoruz. Depolar arasındaki bağlantıların tamamı yenilenecek. Bu alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Malatya en az 50-60 yıl yetecek bir çalışma olacak. Bu çalışmalarımızı yaparken de diğer hatların tamamını iptal ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğümüzü çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Sorunsuz bir Malatya için çalışmalarız devam edecek” dedi.  

Çalışmalar Bir Plan Dahilinde Yapılıyor

YouTube Haber arası

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehrin geleceğini göz önüne alarak kalıcı alt ve üst yapı çalışmalarının yapıldığını kaydederek, “Alt yapı çalışmalarını birden yapma şansımız yok. Çünkü bir plan dahilinde yapmak zorundayız. Çalışmalarımız içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapı çalışmalarıyla sınırlı değil. Çarmuzu yolu, Emeksiz yolu, Sanayi yolu, Boztepe Caddesi yolu, Çavuşoğlu yolu, yolların genişletilmesi ve yenile çalışmaları yapıldı. Bu bölgemizde Kapalı Spor Salonu hizmete açıldı. Çocuklarımızın eğitimi için Semt Konağı yapıldı. Dolayısıyla alt ve üst yapı konusunda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Biz bu çalışmaları yaparken birilerine gösteriş için, birine yaranmak için, afiş için değil. Gerçek manada bu şehrin alt yapılarını üst yapılarını kalıcı çözmek adına yapıyoruz” diye konuştu.