casino siteleri

MECLİS BAŞKANLIK DİVAN ÜYE SAYISI BELLİ OLDU

Siyaset Haber Girişi : 08 Temmuz 2015 16:32
MECLİS BAŞKANLIK DİVAN ÜYE SAYISI BELLİ OLDU

Dün yapılan Danışma Kurulu Toplantısı'nda ortaya çıkan Başkanlık Divanı'nın 18 üyeden oluşması, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’ın önerisi ile TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.

 

Deprem konutları

Dün yapılan ve Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’ın başkanlık yaptığı Danışma Kurulu Toplantısı'nda AK Parti, CHP ve HDP’nin çoğunluk iradesi ile Başkanlık Divanı'nın 18 üyeden oluşması ve bu 18 üyenin dağılımının AK Parti 8, CHP 4, MHP 3 ve HDP 3 üye olması talebi, Meclis Başkanlığı'nın önerisi ile Genel Kurul gündemine getirildi.

Genel Kurul'da yapılan oylama ile öneri kabul edilirken, Başkanlık Divanı önceki yıllarda olduğu gibi 15 üyeden değil 18 üyeden oluşacak. Başkanlık Divanı'nda AK Parti’den 8 üye, CHP’den 4 üye, MHP’den 3 üye ve HDP’den 3 üye görev alacak.

YouTube Haber arası

CHP, daha önceden Meclis Başkanlığı'na Başkanlık Divanı üyelerinin isimlerini bildirirken, diğer partilerin de Başkanlık Divanı üyelerini Meclis Başkanlığı'na bildirmesi ve Genel Kurul'da oylanarak Başkanlık Divanı'nın oluşması bekleniyor. Bu sürecin ise ya perşembe günü ya da önümüzdeki hafta salı günü tamamlanması bekleniyor.