casino siteleri

Merkez Bankası Başkanlığına Malatyalı geliyor

Özel Haber Haber Girişi : 05 Haziran 2023 21:33
Merkez Bankası Başkanlığına Malatyalı geliyor
Merkez Bankası Başkanlığına Malatyalı geliyor

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından kulislere yansıyan bilgilere göre Merkez Bankası'nın başına aslen Malatyalı Hafize Gaye Erkan’ın geleceği konuşuluyor. Yurt dışında önemli bir finans kariyerine sahip olan Erkan’ın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Erkan, atanması halinde Merkez Bankası tarihindeki ilk kadın başkan olacak. 

Deprem konutları

 

 1982 yılında doğan Hafize Gaye Erkan’ın Aile Hayatı ?

Hafize Gaye Erkan’ın anne ve babası kimdir sorusu araştırılmaktadır. Erkan’ın ailesinin Malatya kökenli olduğu ve İstanbul’a göç ettikleri bilinmektedir. Erkan’ın amcasının oğlu Hüsnü Doğan ise eski devlet bakanlarından Yusuf Bozkurt Özal’ın yeğenidir. Erkan’ın evlilik hayatı hakkında bir bilgiye rastlanmamıştır, bu nedenle bekar olduğu düşünülmektedir.

 

Hafize Gaye Erkan Eğitimini Hangi Okullarda Tamamladı ?

Hafize Gaye Erkan’ın eğitim hayatı başarılarla dolu. Erkan, İstanbul Erkek Lisesi’ni ikincilikle bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü rekor puanla birincilikle tamamladı. Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Princeton Üniversitesi’nde uygulamalı matematik alanında doktora yapan Erkan, üniversite tarihinde doktorayı bir yılda bitiren ilk öğrenci oldu. Ayrıca ABD Ulusal Bilim Vakfı araştırmaları için sınırsız bütçe hakkına da sahip oldu. Erkan, finans, yatırım, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon alanlarında derin uzmanlığa sahip bir finansal hizmetler lideri olarak kariyerine devam ediyor.

Okuduğu okulu rekor puanla birincilikle bitirdi.

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında sayılan 9 üniversiteden burs teklifi aldı.

Princeton Üniversitesi’ni tercih ederek, onursal doktora bursu, aylık 3200 dolar harçlık, bir ev ve ABD Ulusal Bilim Vakfı araştırmaları için sınırsız bütçe hakkı kazandı.

Princeton Üniversitesi tarihinde doktorayı bir yılda tamamlayan ilk öğrenci oldu.

Goldman Sachs gibi bir çok finans deviyle çalıştı.

First Republic Bank’ta Kıdemli Başkan Yardımcılığı, Yatırım Bölümü Başkanlığı ve Risk Yönetimi Eş Başkanlığı gibi ünvanlara sahip oldu.

2017 yılında First Republic Bank’ın Başkanlık görevine yükseldi ve bu başarısı dünya çapında konuşuldu.

Erkan Merkez Bankası Başkanı olursa başarılarına bir yenisini daha eklemiş olacak.

Hafize Gaye Erkan Çalıştığı Kurumlar ?

Princeton Üniversitesi’nde doktora yaptıktan sonra Goldman Sachs gibi bir çok finans deviyle çalıştı.

2014 yılında First Republic Bank’ta Kıdemli Başkan Yardımcılığı, Yatırım Bölümü Başkanlığı ve Risk Yönetimi Eş Başkanlığı gibi ünvanlara sahip oldu.

2017 yılında First Republic Bank’ın Başkanlık görevine yükseldi ve bu başarısı dünya çapında konuşuldu.

YouTube Haber arası

2021 yılında First Republic Bank’ın Eş Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.