casino siteleri

Mesleki Çeviri

Diğer Haber Girişi : 19 Mayıs 2022 08:27
Mesleki Çeviri

Konu ve metin belgesi türü fark etmeksizin bütün mesleki tercüme bürosu işleriniz için mesleki yeminli tercümanlık onayı olan, noter onaylı ya da apostil onaylı olarak ihtiyacınız olan hizmeti sağlamaktayız.Fiyat konusunda avantajlı tekliflerimiz doğrultusunda onay vermeniz halinde mesleki çevirisinin yapılmasını istediğiniz belgeleriniz işini büyük bir titizlikle yapan uzman kadromuz tarafından özenle yapılarak teslim edilmektedir.

Deprem konutları

Belgenin dahil olduğu meslek grubu terminolojisine hâkim olan tercümanlarımız tarafından belgelerinizde yer alan bilgiler sızdırılmadan ya da kayıt altına alınarak saklanmadan tercüme edilmekte veya çevirisi yapılmaktadır.

 

Mesleki Tercüme Bürosu

Tercümanlar kaynak dilden hedef dile çeviri yapılırken; çeviri yapılan dildeki metinleri, edebi eserleri, bilimsel makale ve araştırmaları, güncel gazete dergi gibi yayın kaynaklarını, siyasal ve hukuksal metinleri, teknik terimleri ve diğer yazı türlerini ayrı ayrı değerlendirmek gerektiğinin bilincinde hareket ederler. Yazının türünün yanı sıra anlam bütünlüğünün bozulmaması ve çevirinin anlam kaybetmemesinin sağlanması da önem taşır. Mesleki çeviri gibi özel belge türlerine de bu hassasiyetle yaklaşılarak en doğru çeviriyi yapmak önemlidir.

Belge türüne ve konuya hâkim olarak tercüme işine başlayan uzman ekibimiz, hedef dilin ve kaynak dilin dil yapısı özelliklerini, konunun anlam bütünlüğünü ve akıcılığını göz önünde bulundurarak en kısa sürede ihtiyacınız olan çeviriyi yapmaktadırlar.

 

Mesleki Çeviri İstenilen Belge Türleri

Mesleki çeviri söz konusu olduğunda pek çok farklı metin türü kastedilebilmektedir. Birbirinden farklı alanlara sahip olabilen pek çok farklı türde mesleki belge bulunabilmektedir. Makine kullanım talimatlarından gizlilik sözleşmelerine her belge türü kendi özelinde değerlendirilmelidir. Müşterilerimizden gelen talimatlar doğrultusunda mesleki çevirisinin yapılması istenilen başlıca belgeler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Hukuki belgeler (sözleşmeler, gizli belgeler vb.)
  • Mühendislik ve teknik metinler (mevzuat, endüstri, rapor, hesaplama, talimat kılavuzu)
  • Tıbbi metinler
  • Mesleki dil çevirisi belgeleri

Bu belge türleri dışında kalan belgeler ve metinler gibi bütün dokümanlarınız, o konuda bilgisi ve yetkisi olan ekibimiz tarafından çevrilmektedir. Her belge için çeviri yapacak olan tercümanın, o belge türünün terminolojisine hâkim olması ve dilin gerekliliklerini bilerek gerektiği hallerde teknik yabancı dil de kullanabiliyor olması gerekmektedir.

 

Mesleki Çeviri Hakkında Sık Sorulan Sorular

  1. Mesleki çeviri için çalışan ayrı birkadronuz mevcut mu?

Hukuki, tıbbi, medikal, mesleki vb. alanlarda özel yetkinlikleri olarak hizmet veren kadromuz bulunmaktadır.

  1. Mesleki çevirilerin doğruluğunu nasıl sağlıyorsunuz?

Konusunda uzman olan çevirmen ekibimiz tarafından hazırlanan çeviriler, kontrollerden geçirildikten sonra tarafınıza ulaştırılmaktadır.

YouTube Haber arası

  1. Mesleki çeviri hizmetinizde fiyatlandırma politikanız nedir?

Mesleki çevirisi yapılacak olan belgelerin kelime sayısı, kaynak dil ve hedef dil seçeneği, yeminli noter onaylı apostilli ek istekler vb. bütün talepleriniz göz önünde bulundurularak en kısa zamanda teslim tarihi oluşturmakta ve en uygun fiyat tekliflerini müşterilerimize sunmaktayız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.