casino siteleri

Meyve suyu fabrikası neden açılmıyor?

Malatya Haber Girişi : 03 Temmuz 2019 14:31
Meyve suyu fabrikası neden açılmıyor?
Dünya kuru kayısı üretimi

Kayısı mevsiminin olduğu şu günlerde meyve suyu için alınan kayısının kilosu 50 ile 60 kuruş arasında alınıyor. Bir mevsimlik işçinin günlük ücreti 80 ile 100 tl olması aradaki farkı artık siz hesaplayın. Organize sanayi bölgesine sahip olan Malatya neden bir meyve suyu fabrikası açmaz? Meyve suyu fabrikası açılsa Pazar payımızda yükselmiş olmaz mı 
Dönemim Belediye Başkanı Ahmet Çakır 2013 yılında yaptığı yazılı açıklamada Organize Sanayi Bölgesinde 100 dekar alanda kuracakları fabrika için 20 milyon lira yatırım yapacaklarını belirtmişti.

Deprem konutları

Fabrikada başta kayısı olmak üzere bir çok meyvenin işleneceğini kaydeden Çakır, Malatya'da doğrudan 50 bin ailenin geçimini sağladığı kayısının sanayileşmesi adına da bu tesisin önemli olacağını ifade etmişti.

Çakır, fabrikanın belediyenin şirketlerinden Esenlik bünyesinde kurulacağını belirtmiş, "Tesisin etüd, proje, fizibilite ve yatırımla ilgili çalışmaları tamamlanmış durumda. Temelini bu yıl atmayı planlıyoruz. Burada üreteceğimiz meyve suyu konsantrelerini meyve suyu üreten fabrikalara vermeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Çakır, fabrikanın sağlayacağı katma değerlerle Malatya'nın kalkınmasına önemli bir etkisi olacağını kaydetmişti. 
Çakır’ın bu açıklamasından sonra fabrikanın neden açılmadığı merak konusu

2013 yılında yapılan bu açıklama ama yıl 2019 olmuş bir arpa boy yol alınmamış. 

YouTube Haber arası

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bu konuya eğilir mi doğrusu merak konusu.