casino siteleri

Mili Şair Mehmet Akif Ersoy, Malatya´da dualarla anıldı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 28 Aralık 2023 11:36
Mili Şair Mehmet Akif Ersoy, Malatya´da dualarla anıldı
İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87.yıl dönümünde Malatya´nın Darende ilçesinde anıldı.Darende İlçe Müftülüğ
İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87.yıl dönümünde Malatya´nın Darende ilçesinde anıldı.
Darende İlçe Müftülüğü tarafından, İstiklal Marşı´nın milli şairi Mehmet Akif Ersoy´un ebediyete yolculuğunun 87´inci yıldönümü nedeniyle Zaimoğlu Çarşı Camii´nde anma programı düzenlendi. Programda Kur´an-ı Kerim, ilahiler, mevlid-i şerif ve dualar okundu. Darende Müftülüğü Tasavvuf Musik-i korosu Milli şair Ersoy´un sevdiği ilahileri, yazdığı şiirleri kaside şeklinde seslendirildi. İlçe Müftülüğü Vaiz´i İbrahim Aksoy ise milli mücadele döneminde büyük rol alan Milli Şair hakkında bilgiler verdi. Cemaatin büyük bir ilgi gösterdiği program, yapılan dua ile sona erdi.
Milli Şair konferans ile öğrencilere anlatıldı
Öte yandan Mehmet Akif Ersoy´u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da bir konferans düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Şeref Gülyer, Belediye Başkanı İsa Özkan, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda, öğrenciler tarafından şiir, oratoryo ve tiyatro gösterileri sergilendi. Yarışmalar sonucu dereceye giren öğrencilere ise hediyeler verildi.