casino siteleri

Milletvekili Açıkkapı; “Dünyanın kaderi gençlerin ellerinde şekillenecek”

Bölge Haber Girişi : 09 Kasım 2017 15:44
Milletvekili Açıkkapı; “Dünyanın kaderi gençlerin ellerinde şekillenecek”
Gençliğin ruhunu ve dinam
Gençliğin ruhunu ve dinamizmini önemsediklerini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Huzur ve barışın tesisi edildiği bir ülkeyi emanet edeceğimiz gençler yarınlarımızdır ve en kıymetlilerimizdir"dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Plan ve Bütçe görüşmelerine katıldı. Burada konuşma yapan Milletvekili Açıkkapı, gençliğin önemine ve yapılan hizmetlere değindi.

Gençliğin ülkesine, bayrağına, vatanına olan sevdası karşısında onlara yapılan hizmetlerin yetersiz kaldığını vurgulayan Açıkkapı, “Huzur ve barışın tesisi edildiği bir ülkeyi emanet edeceğimiz gençler yarınlarımızdır ve en kıymetlilerimizdir. Gençlerimiz, 21 yaşında bir çağı açıp kapatan Fatih’in torunları, kadim bir tarihi olan bu ülkenin birer ferdi olarak her türlü başarıyı yakalayabilecek bilgi, beceri ve donanıma sahiptirler” dedi.

Gençlerin mazinin mirasçısı geleceğin liderleri olduğunu aktaran Açıkkapı, “Gençlerimiz bugün, hem mazinin hem de geleceğin muhasebesini yapmakta ve yaktıkları meşaleyi yarınlarımıza taşımaktadırlar. Bizler, Türkiye’yi bir bütün olarak kucaklayan ve farklılıklarımızı zenginlik sayan, millet, bayrak, vatan ve devlet söz konusu olduğunda bütün farklılıklarını bir kenara bırakıp kucaklaşabilen, bütünleşebilen bir gençliğin var olduğunu, Türkiye’yi işgale hazır hale getirmeyi amaçlayan 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi gecesinde hep birlikte yaşadık. Bizlerin ve gençlerimizin evrensel sorumlulukları var. Dünyanın kaderi de gençlerin ellerinde şekillenecek. Hamasetten uzak yaklaşımlar ve çalışmalarla ülkemizi yaşadığı acılardan uzak tutacak olan bizleriz ve gençlerimizdir” diye ifade etti.



"Gençlerimizin eli kalem tutsun istiyoruz"

Farklı kültür, inanç ve uygarlıklara ev sahipliği yapan kadim bir coğrafyada yaşadıklarını ifade eden Açıkkapı, “Büyük bedeller ve büyük acılar yaşanan bu coğrafyada bizler, 80 milyon olarak hep birlikte, ebediyen, yeni bedeller vermeden ve yeni acılar yaşamadan tesis edeceğimiz bir Türkiye’de yaşayacağız. Bizler her birimiz gençlerimizin eli silah değil, kalem tutsun istiyoruz. Gençlerimizin dünyada kin ve nefretle yetişmesini istemiyoruz, gençlerimizin dünyasında barış, muhabbet ve kardeşlik yaşasın istiyoruz. Bilgiye ulaşımın zirve yaptığı çağımızda gençlerimizin olup biten her şeyi muhasebe yeteneğine sahip olduklarını biliyoruz. Bu yeteneğe sahip her gencimizi bizler elbette gözümüzden sakınarak yetiştirmek zorundayız. Çağın gerçeklerini bilen ve gören gençliğimizi, zararlı yapılara, illegal bir yaşama mahkum edecek yaklaşım ve siyaset tarzından uzak durarak yarınlara hep birlikte hazırlamak zorundayız “ şeklinde konuştu.



Gençlik merkezlerine üye sayısı 1 milyon 607 bin 684 oldu

Gençlik merkezi sayısının 2011 yılında sadece 11 iken, 2017 yılı itibarıyla bu sayının 313’e çıkacak olmasının çok anlamlı ve değerli olduğunu dile getiren Açıkkapı, “ Yine 2011 yılında gençlik merkezleri üye sayısı sadece 8 bin 610 kişi iken 2017 yılında bu üye sayısının 1 milyon 671 bin 584 kişiye çıkmasını da çok önemli ve değerli buluyoruz. Gençlik merkezlerindeki kulüpler tarafından yürütülen faaliyetler ile gençlerin kendilerini ifade edebilmeleri, ilgi alanlarına göre tercih yapıp, sosyal ve kültürel aktiviteler yaparak zamanlarını etkin ve verimli bir biçimde değerlendirmeleri oldukça önemli aktivitelerin icra edilmesi de ehemmiyet taşıyor. 2017 yılı Kasım ayı itibarıyla gençlik merkezlerinde 94 bin 933 kulüp faaliyeti gerçekleştirilmiş olup bu faaliyetlere 1 milyon 704 bin 251 gencimiz katılmıştır. Ümit ediyoruz ki bu aktivitelere katılan genç sayımız daha da fazla artar. Elazığ ölçeğinde de gerek merkez ilçemizde gerekse ilçelerimizde bakanlığımızın inşa ettiği ve inşaat aşamasında ve ihale aşamasında olan gençlik merkezlerimizin çok ehemmiyetli hizmetler verdiğini bizzat müşahede ediyor. Bakanımız nezdinde tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.Elazığ Atatürk Stadı’mız yatırım programına alınmış ve proje ihalesi yapılmıştır. Geçtiğimiz ay zemin etüdü yapılmak üzere kuzey kale arkası yıkılmıştır. Şu anda da zemin etüdü çalışması başlamıştır”diyerek sözlerini tamamladı.

Milletvekili Açıkkapı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a 23 numaralı Elazığspor forması hediye etti.