casino siteleri

Milletvekili Babacan'dan Malatya'ya Müjde

Malatya Haber Girişi : 14 Haziran 2023 10:48
Milletvekili Babacan'dan Malatya'ya Müjde
Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Malatya İl Müdürü Sn. Katip Çiçek Beyefendi ile Ankara'da buluştu.

Milletvekili Babacan Yaklaşık 3 haftadır vatandaşımızdan, hasar durumu raporlarına ilişkin çok sayıda mesaj aldık. Sayın müdürümüzle bu konuyu detaylı konuştuk.

Deprem konutları

 

Özellikle Bakanlığımız tarafından binalara verilen nihai raporların, özel ve alanında uzman teknik bir heyet tarafından verildiği vurgusunu konuştuk. Bu konuda vatandaşlarımızın müsterih olmasının altını özellikle çizdiler. 

 


Bütün raporlama sürecinin tamamıyla alanında uzman ve teknik donanımıyla ülkenin en önde gelen isimler eliyle yürütüldüğünü belirttiler. Burada özellikle belirtilmesi gereken husus: can güvenliği, Bakanlığımız ve hepimiz açısından kırmızı çizgidir. Ve burada süreç, en ufak bir riske mahal vermeden yönetilecek. Bundan sonraki tüm aşamalarda da bu noktanın özellikle takipçisi olacağız. 

Ayrıca orta hasar verilmiş evler için; yıkılması ya da güçlendirilmesi noktasında alınacak kararlarda süreç, maliklerin tamamının onayı üzerinden yürütülecek. Bu hukuki ve teknik şartlar ise Bakanlığımız tarafından ilan edilecek.

Şimdi bir de şehrimiz için çok güzel bir müjde... Çok yakın zamanda şehrin ana damarının (Vilayet, Yeni Camii, Akpınar bölgesi) nihai planı şehrimize ilan edilecek. 

Malatya için bu çok önemli. Çünkü bu umut demek. Geleceğe daha bir kuvvetle sarılmak demek... 

YouTube Haber arası

Önümüzdeki dönem için, Malatya'nın yeniden inşa edilmesi için hepimizin üzerinde ağır bir yük var. Ve bu yükü hep birlikte taşıyacağız. 
Allah işlerimizi kolay kılsın...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.