casino siteleri

Minik bıçakları ile Guinness’e aday

Bölge Haber Girişi : 28 Ekim 2017 09:46
Minik bıçakları ile Guinness’e aday
Sivas'ta Şirin Baba o
Sivas’ta "Şirin Baba" olarak tanınan bıçak ustası Erdoğan Güzel, Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmak için dünyanın en küçük bıçaklarını üretiyor.

Sivas’ın bıçak ustalarından Erdoğan Güzel, ürettiği Sivas bıçaklarının yanında elinden çıkan minik bıçaklarla da dikkat çekiyor. Sivas’ta uzun yıllar Atatürk Caddesindeki atölyesinde bıçak üretimi yapan 73 yaşında ki usta 1.5 ve 2.5 cm uzunluğunda ki minik bıçaklar ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor.

Güzel, Sivas bıçaklarını dünyaya tanıtmayı amaçladığını belirterek, “Bıçak ustalığı,zanaat dalında kaybolmaya yüz tutmuş meslek gruplarından. Bu zanaatı 23 senedir uluslar arası platforma taşıyorum. Sivas Dünya’nın bıçak merkezidir. Bunu gündem edip, sürekli Sivas’ın dünya’nın bıçak merkezi olduğunu hatırlatmak için ne yapabilirim diye düşündüm. Dünya’nın en küçük bıçağı Japonya’nın bir kasabasında yapıldığından bahsettiler. Ben de yaparım dedim. Denemem son derece başarılı oldum. Fakat bu Guinness rekoru değil. Amacım Türk bayrağım ile Sivas’ımı Guinness Rekorlar Kitabı’na sokmak. Ben 50 yaşımdan sonra bıçakçılığa başladım. Bıçakçılık tarihini araştırdım, dünyanın bıçak merkezi Sivas’tır. Ben demirin simgesini bilmiyordum ama şimdi demirin içinde ki karbon atomlarını çiziyorum” diye konuştu