casino siteleri

MTÜde Tıp Bayramı etkinliği

Sağlık Haber Girişi : 15 Mart 2024 11:18
MTÜde Tıp Bayramı etkinliği
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, tıp alanında öncü olmanın sadece bilgi ve becerilerle değil aynı zamanda insan odaklı b
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, tıp alanında öncü olmanın sadece bilgi ve becerilerle değil aynı zamanda insan odaklı bir yaklaşımla da mümkün olduğunu belirterek, Öğrencilerimizin topluma ve çevreye duyarlı, etik değerlere sahip ve kaliteli hizmet sunmaya odaklı yetişmeleri, fakültemizin en büyük hedeflerinden biridir dedi.
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesinde kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören sinevizyon gösterisi ile devam etti.
Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tıp Fakültesi öğrencilerinden öğrenci temsilcisi Ezgi Demircan yaptı. Demircan konuşmasında, Hekim olmak sadece para kazanmaktan ibaret bir meslek değil, bazen bir annenin duasını almak, bazen bir çocuğu mutlu etmek, bazen yaşamlara umut olmak, bazen de kara haberi veren kişi olmaktır. Kendi vaktinden alıp diğer insanların vaktine katmaktır hekim olmak. ifadelerine yer verdi.
Rektör Prof. Dr. Recep Bentli sayesinde daha da gelişerek çok daha iyi olma yolunda ilerlediklerinin altını çizen Demircan, Bazıları için sadece bir beyaz önlük olarak görülen bu mesleği layıkıyla yerine getirmek için biz öğrenciler altı yıl boyunca eğitim görüp insanların hayatlarına dokunmak için çabalıyoruz. Öylesine şanlı bir meslek ki öğrenciyken bile beyaz önlüğü her giydiğimizde gözlerimiz ışıl ışıl oluyor. Bizlere bu mesleğin ne kadar yüce bir meslek olduğunu ve her şartta ayrım yapmadan adaletli davranmamız gerektiğini sabırla öğreten rektörümüze, dekan ve dekan yardımcılarımıza ve birbirinden değerli hocalarımıza tüm öğrenci arkadaşlarım adına teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum. Hepimizin Tıp Bayramı kutlu olsun. diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra söz alan Rektör Prof. Dr. Recep Bentli ise Tıp Bayramının Türkiyede her yıl 14 Martta kutlanan önemli bir gün olduğuna değinerek, Bu özel gün, Anadolunun ve İstanbulun işgaline karşı direniş planının yapıldığı, bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan bir tarihle de özdeşleşmiştir dedi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak temel ilkelerinin çevreye saygılı, sosyal sorumluluğunun bilincinde ve memnuniyeti en üst düzeyde sağlayan bir kurum olmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bentli, Tıp alanında öncü olmak, sadece bilgi ve becerilerle değil aynı zamanda insan odaklı bir yaklaşımla da mümkündür. Öğrencilerimizin topluma ve çevreye duyarlı, etik değerlere sahip ve kaliteli hizmet sunmaya odaklı yetişmeleri, fakültemizin en büyük hedeflerinden biridir. Depremin olumsuz etkisine rağmen Unesco iş birliği ile uluslararası iki çevrimiçi kongre düzenledik. Öğrencilerimizin yetkinliklerini geliştirmek ve onları geleceğe hazırlamak adına çeşitli etkinlikler ve projeler düzenlemeye devam edeceğiz ifadelerine yer verdi.
Sağlık hizmetlerindeki başarılarıyla tanınan Türkiyenin hem yurt içinde hem de yurt dışında takdirle karşılandığını belirten Prof. Dr. Bentli, Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye ulaştırılmasında; sağlıklı, huzurlu ve mutlu toplumun yetişmesinde katkı sağlayan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum şeklinde konuştu.
Malatya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Sezai Demirelde törende yaptığı konuşmada, Bugün gençliğini hizmete adayanların günü. Türkiyenin en ücra köşelerinde yolu olmayan sağlık ocağına atanan, elleri soğuktan moraran ama her şartta solan yüzleri iyileştirmek ve ağlayan gözleri güldürmek için yemin etmiş çiçeği burnunda heyecanı taze doktor bugün senin günün şeklinde konuştu.
Tören açılış konuşmalarının ardından Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyelerinin hazırladığı Türk Halk Müziği etkinliği ile devam etti.
Programa Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Gündüz ve Prof. Dr. İlhan Erdem, Malatya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Sezai Demirel, Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Rabia Aydoğan Baykara, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Halime Akyüz, üniversite genel sekreteri Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan ve çok sayıda akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.