casino siteleri

Muhalefet

Elinde, vatandaşa sunabileceği bir önerisi olmayan muhalefet,  diline doladığı güçlendirilmiş parlamenter sistem ve demokrasi gibi soyut söylemlerle milletin kafasını bulandırmaya çalışıyor.
Hepimiz biliyoruz ki, Türkiye’de, demokrasinin daha, doğru düzgün maddi temeli, alt yapısı yok. 


Böylesi yumuşak ve kaygan zemin üzerinde Parlamenter Sisteme dönmemiz demek, oynak bir demokrasiyle Türkiye’yi yönetmeye dönmemiz demektir.
Elli yıl geriye gitmemiz demektir...
Bağımsızlaşmama, bilimde, teknolojide, üretimde, eğitimde, sanatta, sporda, güvenlikte, yönetimde... devlet olarak kendi kararlarımızı verememe yoluna girmemiz demektir.
Fakirlikten, gerilikten kurtulamamak ve tabii ki gelişmiş demokrasiye de ulaşamamak demektir.


İşte, yaşamakta olduğumuz Ak Parti CB Hükümet Sistemi Türkiye’yi muasır medeniyet yolunda ilerletirken, aynı zamanda demokrasinin alt yapısını da inşa etmektedir...
Muhalefetin diline doladığı Güçlendirilmiş! Parlamenter Sisteme dönmek demek, demokrasiden de, muasır medeniyet yolundan da dönmektir.
Gençler bilmeyebilir,  bizim bildiğimiz o ESKİ PARLAMENTER DÜZEN MİLLETVEKİLLERİNİN, BAKANLARININ memleket mesleleleriyle uğraşmak yerine, ŞOVDA, OYUNDA, OYNAŞTA  olduklarıdır.


Bu günlerin bütün sululuğunu, arsızlığını yaşamış milletimizin, BOZUK DÜZEN günlerine dönülmesine izin vermeyeceğine inanmaktayım.
Büyük Milletimiz, ABD ve küresel güçlerin muhalefetle birlikte bizi DERBEDER TÜRKİYE günlerine götürmesine neden müsade etsin ki!
En derin saygılarımla, Yüce Milletime borçluluk duygularımla... 09.10.20
Av. Selahattin Sarıoğlu
Malatya Barosu 12. Bşk.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ülkü KOÇAK 31 Mayıs 2022 09:43

    Sayın SARIOĞLU, Yurt dışında yaşayan ve "Avrupa bizi kıskanıyor diyen" gurbetçilere taş çıkartan bir yazı yazmışsınız. Eski parlamenter sistemde milletvekillerinin BAKAN olmak, bakanların BAŞBAKAN olmak gibi bir azmi vardı. Bunun için yoğun ve başarılı bir çalışma göstermeleri gerekiyordu. Şimdi milletvekillerinin el kaldırıp evet veya hayır demekten başka görevi kalmadı. Atanmış memur bakanların milletvekillerine dolayısı ile meclise hesap vermesi gibi bir görevi kalmadı. Ve hatta atanmış memur bakanlara derdini anlatmak için millet vekilleri ulaşamıyor. Bu güne kadar aile içerisinden kaç bakan atandı ? Cumhuriyet tarihinde örneği var mı ? Bir gece bir twit " görevdem affımı ....." ne güzel iş. Devlet geleneklerinin çivisi çıktı. Tenezül edip milletin karşısına bile çıkıp açıklama yapamıyor. 70 yıllık çok partili sistemde 60 yıl sağ iktidar yönetti. İyisi ile kötüsü ile bütün bu gelişmelerin olumsuz tırtusunu parlamenter sisteme yıkmak tam bir şark kurnazlığı. Yayınlanan kararnamelere ertesi gün yeni güncelleme ekleniyor bir sonraki gün bir yama daha. Kısa bir süre önce bir yazı okudum. Yazarı " KADIN HAKLARI" konusunda öyle bir yazmış dersin adam tarihten süzülüp gelmiş bilge kişi. Yazarın hayatını biraz araştırdığımda " eşine şiddet uygulayan " , " geçmiş değerlerini menfaat uğruna toprağa gömmüş " bir iki yüzlü olduğunu gördüm. Size tavsiyem Cumhuriyetin ve demokrasinin kazanımlarını başkanlık sistemi için feda etmemeniz.

  • Bir mühendis 01 Ocak 2021 14:53

    Maalesef cb hükümet sisteminin de bir çok eksiği bir çok yanlış yönleri var.cb tüm türkiyenin başkanıdır.herhangi bir siyasi partiye üye olması bence yanlış.bunun örneğini gördük,sayın cb ilimize parti lideri olarak geldi miting yaptı,sonrasında cb olarak toplu açılış yaptı.bu insanları ayrıştırmanın bir örneğidir.diğer önemli bir konu doğrudan demokrasi.ben oyumu sandıkta a partisine veriyorum ama hiç ismini cismini bilmediğimiz bir şahış bakan oluyor.bu demokrasi değil adamcılıktır.örneği de var malumunuz.o yüzden başkanlık sistemi abd gibi,avrupa gibi,japonya gibi,bizden daha dürüst ve milliyetçi toplumlarda belki iyi bir sistem olabilir ama bizde henüz başkanlık sisteminin zemininin oluştuğunu düşünmüyorum.