casino siteleri

Müslüman olan Çinli kurtarma görevlisi barınma merkezi olarak kullanılan camiye 500 yuan bağışladı

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 15 Şubat 2023 18:11
Müslüman olan Çinli kurtarma görevlisi barınma merkezi olarak kullanılan camiye 500 yuan bağışladı
Malatya´da deprem bölgesinde Müslüman olan Çinli arama kurtarma personeli Jun Cang, depremzedelerin barınma merkezi olarak kullanılan Buhara Cam
Malatya´da deprem bölgesinde Müslüman olan Çinli arama kurtarma personeli Jun Cang, depremzedelerin barınma merkezi olarak kullanılan Buhara Camii´ne 500 yuan bağışladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden olan Malatya´ya gelen Çin Halk Cumhuriyeti arama kurtarma ekibinde yer alan Jun Cang, enkaz altında Kur´an-ı Kerim´i görünce çıkartarak, yetkililere teslim etmişti. Bundan etkilenen Jun Cang, kelimeyi şahadet getirerek Müslüman olmuştu. Müslüman olan Jun Cang, Malatya´da bir camiye arkadaşlarıyla birlikte bağış yaptığı ortaya çıktı. Malatya´da bulunan ve depremzedelerin barınması için kullanılan Buhara Camii´ne geldiğini ifade eden depremzede Mehmet isimli vatandaş, "Çinli Jun Cang isimli kişi yanında bir AFAD görevlisiyle birlikte camimize geldi. Kendisinin Müslüman olduğunu bir Kur´an-ı Kerim´i istediğini söyledi. Camimizin imamı Ömer Bey tarafından kendine bir Kur´an-ı Kerim hediye edilmiştir. Daha sonra Jun Cang cami içinde gezdikten sonra camiden ayrıldı. Ertesi gün Şubat´ın 13´ünde yanında yine 4-5 tane Çin görevlileriyle birlikte ve rehber eşliğinde hepsinin Müslüman olduğunu ve camimize yardımda bulunmak istediklerini söylediler. Daha sonar bir miktar bağışta bulundular" dedi.

"Diğer Çinli arama kurtarma personelleri de Kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldular"
Cami dernek başkanı ise "Camimizi barındırma merkezi olarak kullanıyoruz. Cinli ekip geldi Müslüman olduklarını beyan ettiler. Kur´an-ı Kerim isteyerek Kelime-i şahadet getirdiler. 1 gün sonrada kendi arkadaşları arasında 500 Çin parası bağış yaptılar" ifadelerine yer verdi.