casino siteleri

MUSTAFA CECELİ KONSER VERECEK

Kültür-Sanat Haber Girişi : 10 Haziran 2015 16:41
MUSTAFA CECELİ KONSER VERECEK
13-14 Haziran’da düzenlen

Dedekorkut Restoranda gerçekleşen basın toplantısına Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve basın mensupları katıldı.

Deprem konutları

21. Kültür Kiraz ve Spor Festivali kapsamında gerçekleşecek etkinliklerin basına tanıtılmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Festivalin oldukça renkli geçeceğini ifade etti.

BABAHANOĞLU "BU YIL FESTİVAL DAHA RENKLİ OLACAK"

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, "Bu sene 21' incisini düzenleyeceğimiz Kültür Kiraz ve Spor Festivalimiz inşallah bu sene daha renkli geçecek. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalimiz için özveriyle çalışan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Sünnet Şenliğinden, toplu nikâha, futbol turnuvasından, güreş yarışmasına, bisiklet yarışmasından, masa tenisine, yöresel yemeklerden, kiraz yarışmasına ve çeşitli konserleri içinde barındıran 21. Kültür Kiraz ve Spor festivalinin hazırlıklarının tamamlandığını vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, etkinlikler hakkında medya mensuplarına detaylı bilgiler verdi.

POLAT, “FESTİVALLERİN ŞEHİRLERİN TANITILMASINA KATKISI BÜYÜK”

Festivallerin toplumların ve insanların kaynaşması adına önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Festivallerin şehirlerin tanıtılmasında hiç şüphesiz büyük katkısı vardır. Amacımız Yeşilyurt’un festivaller ve etkinliklerle ulusal ve uluslararası tanıtılmasını sağlamaktır. 13-14 Haziranda düzenlenecek olan Kiraz, Kültür ve Spor Festivalimizi vatandaşlarımız bir yandan eğleneceği bir yandan dinleneceği bir şenliğe dönüştürmemiz gerekiyor. 

Başkan Polat, “Kiraz Festivalinin bugüne kadarki geleneğinde kiraz yarışması ve karakucak güreşleri başlıca temel ekinlikleri arasında yer almıştı. Geçen yıl bu etkinlikleri geliştirmek ve artırmak için bazı adımlar attık. Bu yıl daha fazla geliştirmenin çabasında olduk. Kaymakamlık ve Belediyenin ortaklaşa yürüttüğü detaylı çalışmaların yanı sıra İstanbul’da yaşayan Yeşilyurtlu hemşerilerimizin tavsiye ve kanaatlerini göz önünde bulundurduk. Birçok etkinliği içinde barındırması nedeniyle adeta şenlik havasında geçmesini beklediğimiz olan Festivalimizin hazırlıklarını tamamladık” dedi.

POLAT, “GAYEMİZ İLÇEMİZİ BİR ADIM İLERİ TAŞIMAKTIR”

Yeşilyurt Belediyesi olarak istişareye açık olduklarını ve toplumun tüm kesimiyle görüş alışverişi içinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Polat, “Belediye olarak tek gayemiz ilçemizi bir adım öteye taşımaktır, bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi Festival içinde herkesle fikir alış verişi yaptık. Çok güzel etkinlikler ve faaliyetleri vatandaşlarımız takip edecekler. Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştireceğimiz Kiraz, Kültür ve Spor Şenliklerinde tüm hemşerilerimiz zevk ve keyif alacaklarına eminiz” dedi.

21. Kültür Kiraz ve Spor Festivali Etkinlikleri Şöyle;

Açılış 13 Haziran Saat:10.30'da Kadim Yeşilyurt (Çırmıhtı) Güreş Sahasında Gerçekleşecek. Açılışa özel folklor ve spor gösterileri yapılacak.

Okçuluk; 13 Haziran Cumartesi günü saat:10.30 açılış töreninden sonra okçuluk gösterileri yarışmalar başlayacak.

Masa Tenisi Turnuvaları; 13 Haziran Cumartesi günü saat 11.30'da Yakınca Spor Merkezinde yapılacak. Minik Erkekler, Minik Kızlar ve Büyük Erkekler kategorisinde gerçekleşecek yarışmada dereceye girenlere ödül takdimi yapılacak.

"Yeşilyurt Her Mevsim Güzel" Fotoğraf sergi açılışı 13 Haziran Cumartesi Saat: 12.30'da Malatya Park AVM'de gerçekleşecek.

Futbol Turnuvası; U-17 seviyesinde 22 Amatör Spor Futbol Kulübünün katıldığı karşılaşmalar başladı. Müsabakalar Yeşiltepe Stadyumunda devam etmektedir. Final karşılaşması 13 Haziran 2015 günü saat:16.00’da yapılacak.

Cirit Gösterileri; 13 Haziran 2015 cumartesi günü saat: 17.00’de MAŞTİ'nin yanında yapılacak olan Cirit oyunlarına, Sivas ve Yazıhan'dan gelen atlı spor cirit kulüpleri katılıyor.

Bisikletli Fener Alayı; 14 Haziran 2015 Pazar günü saat:17.00’de Kapalı Çarşı önünden hareket edilecek. İnönü Caddesinden devam ederek, Fahri Kayahan Bulvarından Tecde yoluna geçilecek, Bisikletli Fener Alayı Yeşilyurt Atapark’ta son bulacak.

Yöresel Yemekler; Hünerli ellerde hazırlanan ilçemize has yemeklerin tanıtım ve ikramı 13 Haziran Cumartesi Saat: 19.00'da Yeşilyurt / Atapark'ta yapılacak.

“MUSTAFA CECELİ KONSERİ”

Konserler 13 Haziran Cumartesi günü Saat 20.00'da Yerel Sanatçılar Burak Keçeçi, ve Sağlam Adamlar Grubunun sunumuyla başlayacak. Mustafa Ceceli Konseri ve Havai Fişek Gösterisi gerçekleştirilecek.

Kiraz Yarışması; İlçe belediyemiz sınırları içerisinde bulunan Kiraz bahçelerinde yetişen kirazların Kalibre, Kalite, Görüntü bakımından Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile 14 Haziran Pazar günü saat:14.00’de Atılgan Park'ında yarışma yapılacak.

Karakucak Güreşleri; 21. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Şenlikleri kapsamında 40 bin TL ödüllü Fahri Nalbant Karakucak güreşleri 14 Haziran 2015 Pazar günü saat:15.00’de Yeşilyurt Güreş Sahası'nda yapılacak.

“YEŞİLYURT TÜRKÜ GECESİ, NİKÂH VE SÜNNET ŞÖLENİ”

Sünnet ve Nikâh Şölenleri Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan 156 çocuğumuzu tespit ederek sünnetlerini gerçekleştirilmiştir. Çocuklarımızın sünnet kıyafeti alınarak giydirilmiş, 14 Haziran Pazar Günü Büyükşehir Belediyesi yanında Saat: 18.30’da yapılacak programda takı töreni ve 16 çiftimizin nikâh merasimi düzenlenecek. Ayrıca Palyaço, Kukla, Skeç ve Model Uçak Gösterileri gerçekleşecek.

YouTube Haber arası

Yeşilyurt Türkü Gecesi 14 Haziran Pazar günü Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında düzenlenecek olan Yeşilyurt Türkü Gecesinde Orçun Akgün, Cemal Öztaş, Emrah Uçar ve Abdullah Eymen tarafından Türkü Ziyafeti ile son bulacak.