casino siteleri

Naci Görür'den Malatya Açıklaması

Gündem Haber Girişi : 23 Kasım 2023 22:12
Naci Görür'den Malatya Açıklaması
Naci Görür'den Malatya Açıklaması


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüğündeki depremler sonrası an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmadığını açıkladı.

Deprem konutları


AFAD’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde saat 17.46'da 5,2 büyüklüğünde yerin 6,99 altında gerçekleşirken, ikinci deprem saat 17.49’da 4,7 büyüklüğünde yerin 6,36 kilometre altında meydana geldi. An itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

 

Çevre illerden de hissedilen depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.

 

X hesabından bir mesaj paylaşan Görür; Arkadaşlar, bugün Malatya ve Adıyaman’da kısa aralıkla 2 deprem oldu. İlki 5,3 ikincisi 4,5. Tahminim biri diğerinin artçısı. Her iki deprem de birbirine yakın ama lokasyon itibariyle biri Adıyaman, diğeri Malatya sınırında (Geçitli ve Uluköy). Ama esasında ikisi de aynı yer demektir. AFAD’ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz. Sevgiyle.

 

YouTube Haber arası

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.