casino siteleri holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama

Naci Şavata Yeşilyurt'ta Meclis Başkan Vekili

Siyaset Haber Girişi : 10 Nisan 2019 17:52
Naci Şavata Yeşilyurt'ta Meclis Başkan Vekili
Yeşilyurt Belediye Başkan

Seçimlerin ardından ilk Yeşilyurt Belediye Meclis toplantısına Başkanlık yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’u 2023 Vizyonuna ulaştıracak dev yatırımların hayata geçmesinde Meclis Üyelerinin aktif rol oynayacağını ifade ederken, hep birlikte güzel ve faydalı hizmetlerin altına imza atacaklarını söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında gerçekleşen ilk Meclis Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 05 Mart 2019 Tarihli Mart Ayı 1.Oturum Toplantısının karar özeti kabul edildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeliğine seçilenleri tebrik ettikten sonra Meclisin açılış konuşmasını yapan Çınar, Yeşilyurt Belediye Meclisinin geride kalan beş yıllık dönemde saygı, sevgi, hoşgörü ve istişareler neticesinde örnek bir Meclis profili çizdiğini, aynı anlayış ve çalışma sevdasının bu dönemde hayata geçmesini arzu ettiklerini söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın konuşmasından sonra 1. ve 2. Meclis Başkan Vekili Seçimi, 2 asıl 2 yedek Kâtip Üyeleri, İhtisas Komisyonu Üyeleri ile Encümen Üyeleri seçimi yapıldı.

Meclis Başkanvekilleri, iki asıl, iki yedek Meclis Katip üyesinin seçimi 5393 sayılı Belediye Kanununun 19.maddesi uyarınca gizli oylama ile yapılırken, ihtisas komisyonlarının üye seçimleri ise 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi uyarınca açık oylama ile belirlendi.

Yapılan gizli oylama sonucunda Meclis 1.Başkan Vekilliğine 32 oyla Naci Şavata, Meclis 2.Başkan Vekilliğine 31 oyla Burhan Kılıç seçildi. 2 asıl, 2 Yedek Meclis Katip Üyeliğini belirleyen gizli oylama neticesinde asıl üyeliğe 38 Oyla Esin Tanrıverdi ile 37 oyla Nusret Aslan seçilirken, yedek üyeliğe ise 37 oyla Vahap Murat, 37 oyla Memet Özen seçildi. Encümen Üyeliğine 36 oyla Nevzat Diri, 34 oyla M.Akif Karaca, 37 oyla Hasan Karagöz seçildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapılan oylamalarla 1. ve 2. Meclis Başkan Vekilliği başta olmak üzere Asil ve Yedek Katip Üyeliklerine, İhtisas Komisyonu Üyeliklerine ve Encümen Üyeliklerine seçilen Meclis Üyelerini tebrik ederek başarılar diledi.

2018 Yılı Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, koltuğunu Meclis Başkanvekili Naci Şavata’ya devr ederken, yapılan oylama neticesinde faaliyet raporu kabul edildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti listesinden Meclis Üyeliğine seçilen Burhan Kılıç, Hasan Basri Yüksel ile Vahap Murat, Meclis Başkanlığına sundukları dilekçelerle AK Parti Üyeliğinden istifa ederek MHP Üyeliğine geçtiler.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra ilk kez toplanan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 Nisan 2019 Cuma günü saat 14:00’da yeniden bir araya gelerek gündemdeki diğer maddeleri karara bağlayacak.

 

Deprem konutları