casino siteleri

Nasıl Övülmeli Bulamıyorum!

Düşünün ki bir takımda sakat oyuncun çok, transfer tam anlamıyla yapılamamış, maç içerisinde stoperin sakatlanıyor ve yerine 20 yaşındaki Gökhan, ilk defa bir Süper Lig maçına çıkıyor. Bunca şeye rağmen takım sahadan 3 puanla ayrılıyor. Yani övecem övecem de nasıl öveceğimi bulamıyorum. Takım içerisinde ne olursa olsun oyuncuların dengesi hiçbir şekilde bozulmuyor. Kuşkusuz Süper Lig’de bunu becerebilen tek takım, Yeni Malatyaspor. Birde transferlerin istediği gibi olduğunu düşünsenize, acaba o zaman daha neler neler olurdu!

Maç başlamadan kadrolar açıklandığında doğrusu birçok insanın içinde şüphe vardı. Bu şüpheyi hissettiren de transferdeki gecikme ve sakat oyuncuların çoğunluğuydu. Ama maç o kadar hızlı başladı ki daha 28.saniye de gelen gol, bambaşka bir hava kattı. Golden sonra savunma bloğuna geçen Yeni Malatyaspor, topu Göztepe’ye bıraktı. Yenilen goller de göze çarpan tek şey, bu sezon savunmada görmeye alışkın olmadığımız hatalardı. Böyle basit goller yemek, en başta Erol Bulut’u üzmüştür. Ona rağmen galibiyeti elde etmek için pes etmeyen bir oyuncu grubu vardı. Bunu da en iyi şekilde başardılar.

Yenilen gollerde hata yapan savunmada Mina’nın birçok kritik müdahalesi de işin başka bir boyutuydu. İşte Yeni Malatyaspor’un denklemi bu yüzden kolay kolay çözülemiyor. Hatalı iki gol yiyen savunmanın oyuncusu (bana göre) maçın adamı oluyor. Zaten Göztepe’nin teknik direktörü de maç sonundaki şaşkınlığını gizleyemedi. İyi oynadıklarını düşünüyor ama nasıl yenildiklerini anlamaya çalışıyor. 

Transfere acil ihtiyaç olduğu gerçeğini unutmamak lazım. Erol hocanın da sesi bu konuda daha gür çıkmaya başladı. Yönetimin de transferde takım dengesini sarsmamaya çalışarak hareket etmesi çok doğal. Eminim ki onlarda biran önce transferi bitirip rahatlıkla takımı yönetmek ister. Ama her şey göründüğü kadar kolay olmuyor, hele de devre arası transferinde. 3 yada 4 transfer kesinlikle yapılmalı. Mustafa Akbaş, Adem Büyük, Güilherme ve Yiğithan’ın da kadroya girmeleriyle görünüm farklı olacak. Tabi bu görünümün oluşması için de 1.5 – 2 ay zamana ihtiyaç olduğunu da unutmamak gerekir.