casino siteleri

Niyazi Mısri’nin Vefatının 321. Yıldönümünde Şerbet İkramı

Haber Girişi : 16 Mart 2015 13:26
Niyazi Mısri’nin Vefatının 321. Yıldönümünde Şerbet İkramı

Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu 16-22 Mart Niyazi Mısri Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Deprem konutları

YouTube Haber arası

 



Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Sekmen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ilimizde 2011 yılından itibaren 16-22 Mart’ı Niyazi Mısri Haftası olarak kutladıklarını, bu sene de Niyazi Mısri’nin 321. Ölüm yıl dönümü olduğunu söyledi. Malatya’nın sosyal yapısı ve insan unsuru incelendiğinde şehrimizin en büyük sernayelerinden birinin tarihi ve düşünsel derinliği ön plana çıkmış tarihi şahsiyetler olduğunu belirten Sekmen, bunlardan birinin de Niyazi Mısri olduğunu söyledi. 

Sekmen, Niyazi Mısri’nin yaşam serüveni ve düşünce dünyasındaki çeşitliliği ile dikkatleri üzerine topladığını, çok taraflı düşünce yapısı ile günümüz entellektüel hayatına çok şey kattığını ve Niyazi Mısri’nin gerçek bir Malatya sevdalısını olduğunu kaydetti. 

“Niyazi Mısri İsmi Barış Projesine Dönüştürülmelidir” 

Niyazi Mısri’nin Şeyh Bedreddin’e olan hayranlığı, ehli beyte olan muhabbeti, derin tasavvuf yorumu, Anadolu ve Türkçeye olan hayranlığı ile ön planda olduğunu vurgulayan Sekmen, Niyazi Mısrinin eserlerinden biri olan “İrfan Sofraları” adlı kitabında olduğu gibi her kesimin, her düşünce yapısının kendine ait birşeyler bulabileceğini ifade etti. 

Malatya’nın sosyolojik yapısı ele alındığında Niyazi Mısri isminin bir barış projesine dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Sekmen, “16-22 Mart Niyazi Mısri Haftası münasebetiyle 17 Mart Salı saat 12.30’da Postane önünde yer alan Osmanlı çeşmesinden yapılacak şerbet ikramına bütün Malatyalıları davet ediyoruz” dedi.