casino siteleri

Obezite ve diyabet cerrahi uzmanı Opr. Dr. Erol: "Obezite önlenebilir ölümlerde sigarayı geçerek birinci sıraya yerleşti"

Sağlık Haber Girişi : 26 Şubat 2024 10:41
Obezite ve diyabet cerrahi uzmanı Opr. Dr. Erol:
Obezite ve diyabet cerrahi uzmanı Opr. Dr. Fatih Erol, obezite hastalığının yıllar içerisinde artış gösterdiğini belirterek, obezitenin önlenebilir ölüm
Obezite ve diyabet cerrahi uzmanı Opr. Dr. Fatih Erol, obezite hastalığının yıllar içerisinde artış gösterdiğini belirterek, obezitenin önlenebilir ölümler arasında sigarayı geçerek birinci sıraya yükseldiğini söyledi.
Elazığ Medilines Hastanesinde obezite ve diyabet cerrahi uzmanı Opr. Dr. Fatih Erol, son zamanlarda hızla artan obezite hastalığı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Obezitenin, alınan kalorinin harcanan kaloriden fazla olması ve bu kalorinin de vücutta yağ dokusu olarak depolanması sonucu olduğunu belirten Erol, obezitenin; tansiyon, şeker ve kalp damar hastalıklarına yol açarak hayat kalitesini ve süresini olumsuz etkilediğini ifade etti. Opr. Dr. Fatih Erol, "Obezite dünyada ve ülkemizde giderek artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, 2008 yılında yapılan çalışmalarda 400 milyon obezite hastası varken, 2015 yılında 700 milyon, 2023te ise yapılan çalışmalarda bu rakam 1.2 milyar obezite hastadır. Ülkemiz Avrupada obezitede birinci sırada yer almaktadır. Obeziteye bağlı ölümler de dünyada giderek artış göstermektedir. Önlenebilir ölümler arasında eskiden sigara birinci sırada, obezite ikinci sıradayken, şu an ise obezite, sigaraya bağlı ölümleri geçerek birinci sırada yer almaktadır. Biz de kliniğimizde obezite ve şeker ameliyatları gerçekleştiriyoruz. Diyet ve ve fiziksel aktivitelerle kilo veremeyen hastaların obezite ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz. Hem ilimizden hem de şehir dışından gelen hastaların başarılı bir şekilde ameliyatlarını gerçekleştirip sağlıklı bir şekilde buradan uğurluyoruz. Obezite ameliyatı olacak hastalarımızı ayrıntılı tahlil ve tetkiklerden sonra ameliyatını başarıyla gerçekleştiriyoruz. Ameliyat sonrası diyetisyenimizle beslenme toplantımızı yapıyoruz. Ameliyat sonrası bizim verdiğimiz diyet ve beslenme programlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Ameliyat sonrası daha sağlıklı, kalorisi düşük protein ağırlıklı beslenmeleri gerekiyor. Buna rağmen hastalar alkol ve kalori üreten besinlerden dolayı tekrar kilo alabiliyorlar, bunlara dikkat etmeleri gerekiyor. Sağlıklı ve protein ağırlıklı beslenirlerse sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yaşayabilirler dedi.