casino siteleri

Ödüllü akademisyenden 100´ncü yıl sergisi

Kültür-Sanat Haber Girişi : 13 Aralık 2023 11:27
Ödüllü akademisyenden 100´ncü yıl sergisi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Okan Boydaş, 10 yıldır yaptığı resimleri
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Okan Boydaş, 10 yıldır yaptığı resimleri 100. Yıl sergisiyle görücüye çıkarttı.
Boydaş, 2013 yılından bu yana yaptığı 28´i ödüllü toplam 100 eseri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi içerisinde bulunan sergi salonunda sanatseverlere sunuldu.
Aynı anda iki ayrı sergi
`Retrospektif´ isimli kişisel resim sergisini hazırlayan Dr. Öğr. Üyesi Okan Boydaş, "Sergimiz aslında 2 tane kişisel sergiden oluşuyor. Yapmış olduğum çalışma bir sanatçının şimdiye kadar geriye dönük çalışmaları sezgisi niteliğinde. Resim sergisi ve desen sergisi adı altında 2 tane sergimiz var. Toplamda 100 çalışma var. Bu çalışmaların hepsi de bana ait. Süreci yıllar içerisinde değerlendirip ona göre bir seçki hazırlamaya çalıştım. Bu çerçevede 37 tane resim çalışması var, 63 tane de desen çalışması var. Bir Cumhuriyet adamı olarak yüzüncü yılında 100 tane çalışmayla bende kendimce bir anlatımda bulunmaya çalıştım" dedi.

28 ödüllü resim sergide yer aldı
Eserlerin büyük bir emek sonucu ortaya çıktığını ifade eden Boydaş, "Geriye dönük seçkiyi oluşturabilmek gerçekten de zaman ve emek gerektiriyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarihinde resim bölümü gerek diğer sanat dallarında bu Sivas´ta bir ilk. 27 tanesi Amerika Birleşik Devletleri´nden çeşitli alanlarda birincilik, ikincilik, üçüncülük branşlarında ödüllerim var. 2021 yılında Kültür Bakanlığı´nın düzenlediği bir yarışmada tüm Türkiye genelinde yapılan bir yarışmaydı. İlk üçe girerek başarı ödüllerinden bir tanesini aldım. Bu çerçevede 28 tane ödülüm var. Bunlardan 27 tanesi uluslararası, 1 tanesi ulusal. Sergimiz 11 Aralık´ta açıldı. Buradan katılım yapan çok değerli konuklara ve değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sergimiz 15 Aralık Cuma mesai bitimine kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Böyle bir sergiye dahil olmak bizim için bir ayrıcalık"
Sergiyi gezerek eserleri inceleyen Sümeyye Avcı ise sergiye dahil olmanın ayrıcalık olduğunu dile getirerek, "Okan hocanın retrospektif sergisi tüm çalışmaları şuan burada. Ve bu sergiye dahil olmak çok büyük bir ayrıcalık bizim için. Çünkü kolay kolay bir sanatçının bütün eserlerinin yayınlayacağı sergi olmuyor. Hepsinin arasından kırpabiliyor veya gelişim sürecini hiç kimse paylaşmıyor. Okan hocanın böyle bir sergisine başvurmak bizim için bir ayrıcalıktı" şeklinde konuştu.