casino siteleri

Öğrencilerden MOTAŞ’a Büyük Tepki

Ekonomi Düzenleme Tarihi : 19 Ağustos 2019 12:50 Haber Girişi : 19 Ağustos 2019 12:49
Öğrencilerden MOTAŞ’a Büyük Tepki
MOTAŞ’ın toplu taşıma ücr

Malatya’da şehir içi toplu ulaşım sisteminde yolculuk konforunu yükseltmeye ve sağlıklı hizmet vermeye yönelik enflasyon değerleri ve artan maliyetler baz alınarak Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan tarife değişikliği alınan kararla 15.08.2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başladı.

Deprem konutları

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi zam gerekçesini; artan yakıt maliyeti, tamir, bakım,  personel giderlerine bağladı.

 

BuSabah Gazetesi Sinem Hatun Davut’un haberine göre MOTAŞ’ın toplu taşıma ücret tarifelerini arttırmasının ardından, bir zam haberinin de minibüs ve servis araçlarından gelmesi vatandaşı çileden çıkardı. Konuya özellikle öğrencilerden büyük tepki geldi. Vatandaş böyle fiyatların İstanbul gibi bir yerden bir yere kilometresi uzak şehirlerde olabileceğini Malatya’da olamayacağını dile getirdi.

 

“NEYİ AMAÇLIYORLAR?”

 

Bu yapılan şeyi anlamsız bulduğunu belirten üniversite öğrencisi Burak Erbaş, “İstanbul gibi bir şehirde öğrenci 1.25 TL’ye Metro’ya, tramvaya binebiliyorken biz Malatya gibi küçük bir şehirde öğrenci olarak 1.75 TL’ye otobüse 2 TL’ye minibüslere biniyoruz. Sivil olarak zaten asgari ücretin yetmediği bir zamanda yaşıyorken insanlar işe veya hastaneye giderken 2.60 ücret ödeyerek git gel 5 liradan fazla bir para veriyorlar. Yarım saatten fazla beklenilen otobüslere gereğinden fazla para vermemizi isteyerek neyi amaçlıyorlar zam yapanlara sormak lazım” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin bu yükün altından kalkamayacağını söyleyen üniversite öğrencisi Yasemin Tunç, “Aldığımız burs ile okul ihtiyaçları, yurt ücreti, beslenme gibi ihtiyaçlarımızı karşılayamıyorken, şimdi de ulaşım ücretlerine gelen zam bizi zor durumda bırakacak” dedi.

 

“ZATEN ZOR GEÇİNİYORDUM”

 

Ailesinin durumunun kötü olduğunu sadece aldığı burs ile geçindiğini ifade eden Hakan Erdemir, “Zam yapılan ulaşım ücretlerini doğru bulmuyorum. Zaten zor geçiniyordum. Hem okul okumam hem de ihtiyaçlarımı karşılayabilmem için bir işte çalışmam gerekecek” sözlerini aktardı.

 

ZAMLI FİYATLAR ŞU ŞEKİLDE

 

15 Ağustos tarihi itibari ile uygulamaya alınan karar gereği Malatya Kart’ta bir kişilik tam kart ücreti 2.60 TL’ye yükseldi. Öğrenci fiyatı 1.75 TL olurken aktarmalı biniş ücreti ise 1 TL olarak açıklandı.

Ayrıca Yeni fiyat tarifesine göre 120 binişlik 30 günlük sivil kart 195 TL olurken, öğrenci kartı ise 130 TL’ye yükseltildi.

Tek binişlik kartlarda ise yapılan zam oranı sonrası 2 binişlik kartlar 7 TL, 4 binişlik 14 TL 6 binişlik ise 21 TL olarak güncellendi. Yeni tarifeye göre Kırık-Kayıp yenileme fiyatı 20 TL, vizeleme ise 10 TL olarak açıklandı. 

 

YouTube Haber arası

Kaynak: SİNEM HATUN DAVUT BUSABAH GAZETESi