casino siteleri

Öğrencilere kent kültürü ve kent bilinci anlatıldı

Bölge Haber Girişi : 12 Kasım 2017 16:38
Öğrencilere kent kültürü ve kent bilinci anlatıldı
Adıyaman Kent Konseyinin
Adıyaman Kent Konseyinin “Kent Kültürü ve Kent Bilinci” çalışmaları çerçevesinde yürüttüğü bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Kent Konseyini ziyaret eden Mehmet Akif Ersoy Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri kent yaşamına dair tespit ve önerilerini paylaştılar.

Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, sınıf rehber öğretmeni Mukaddes Tunç ve okul müdür yardımcısı Bilal Beke eşliğinde Kent Konseyi binasında gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Sinan Temel ziyarette yaptığı açıklamada, “Şehrimize karşı duyarlılıklarının bir ifadesi olan bu ziyaretten dolayı değerli öğretmen, idareci ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Gençlerimizin yaşadıkları şehri fark etmeleri, sorunlarına karşı duyarlı olmaları şehrimiz adına gerçekten sevindirici ve gelecek adına umut verici bir gelişmedir. Bu anlamda öğrencilerimizi yönlendiren çok değerli hocalarıma hassaten teşekkür ediyorum. Birlikte, ortak akıl süzgecinden geçen fikirlerin hayata geçmesiyle şehrimizi daha yaşanabilir kılabiliriz. Günümüzde yaşadığımız en büyük sorunlardan biri de kentimize dolayısıyla da insanlarımıza karşı duyarlığın gittikçe azalması, ortak akıl ve kolektif anlayışın olmamasıdır. Bu da sahiplenmeyi ortadan kaldırmaktadır. Adıyaman Kent Konseyi olarak önceliklediğimiz konulardan biri de şehrimize karşı aidiyet duygusunu geliştirerek farkındalık oluşturmaktır. Bunu da en iyi ve verimli olarak gençlerimizle gerçekleştirebiliriz. Bugün birlikte şehrimizi konuştuğumuz öğrencilerimizin tespit ve önerilerindeki isabet bu konudaki haklılığımızı ortaya koymaktadır. Öğrencilerimiz gerçekten kayda değer önerilerde bulundular. Bunları en kısa zamanda derleyip ilgili yerlere ulaştıracağız. Kendilerinden bu konunun takipçisi olmalarını da istiyoruz. Kentte yaşayandan ziyade kenti yaşayan, kenti hisseden bireylere ihtiyacımız vardır. Önümüzdeki günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapacağımız görüşmenin akabinde okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimize yönelik böylesi çalışmalara ağırlık vermeyi planlıyoruz. Bu vesile ile şunu tekrar ifade etmek isterim. Şehrimizle alakalı söyleyecek sözü, önerisi ve projesi olan herkesle birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

Kent Konseyini tanıtan sunumdan sonra öğrenciler yaşadıkları çevre ile alakalı tespit ettikleri önerileri tek tek dile getirdi.