casino siteleri

Ölmeztoprak Doğanşehir´de incelemelerde bulundu

POLİTİKA Haber Girişi : 25 Ekim 2023 16:48
Ölmeztoprak Doğanşehir´de incelemelerde bulundu
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerindeki sula
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerindeki sulama kanallarında tahribat kaynaklı yaşanan sulama sorunlarının üretimi sekteye uğratmaması için her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, beraberinde AK Parti Doğanşehir İlçe Başkanı Rüstem Çatı, Akçadağ - Doğanşehir Sulama Birlik Başkanı Kürşad Karakuş, Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık ve Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Mehmet İnal ile birlikte Doğanşehir´de bir dizi temaslarda bulundu.
Ziyaretlerde konuşan Ölmeztoprak, "Doğanşehir İlçesi Topraktepe ve Kılıçlıbağlar mevkisinden geçen Akçadağ İsale Kanalı´nda, Doğanşehir´de oluşan heyelan riskini ortadan kaldırmak ve Akçadağ ilçemize kesintisiz su akışını sağlamak için gerekli çözümler noktasında istişarelerde bulunmak üzere buradayız. Bulunduğumuz kanal iki ilçemizde üreticilerimiz için büyük öneme sahip. Bu anlamda özellikle deprem sonrası üreticilerimizin hiçbir sorunla karşılaşmadan üretimlerini devam ettirmeleri için her türlü çalışmaya hazırız. Ziraat Odası Başkanlarımız, Sulama Birlik Başkanımız bu anlamda bizleri anlık olarak bilgilendiriyorlar. Bizlerde DSİ İl Müdürümüz ve Bölge Müdürümüz ile her an irtibat halindeyiz. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanımız ve Bakan Yardımcılarımız da bölgeye çok hakimler ve üreticilerimiz ile irtibat halindeler, inşallah yaşanan zorlukları da hep birlikte çalışarak atlatacağız" ifadelerini kullandı.
Çözümler noktasında açıklamalarda bulunan Ölmeztoprak, "Doğanşehir İlçemizde Topraktepe ve Kılıçlıbağlar mevkisinden geçen Akçadağ isale kanalında su sızıntılarının olduğu ve bu durumun heyelan riski oluşturduğu bilgisi üzerine çözüm noktasında yetkililerimiz ile değerlendirmelerde bulunduk. Bölgede yaklaşık 1200 metre olan isale kanalının onarımları ve su sızdırmazlık çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca kanalın sol tarafa deplase edilmesi ve oluşumda sızdırmaz gelişmiş maddeler kullanımız konusunda da istişarelerde bulunduk" şeklinde konuştu.
"Kış mevsiminde de çalışmalar devam edecek"
Bölgede yapım süreci devam eden konutların bir kısmında sona gelindiğini belirten Ölmeztoprak, "Doğanşehir çok önemli ilçelerimizden bir tanesi özellikle 6 Şubat depremlerini çok ağır bir şekilde yaşayan ilçemizin yeniden imar ve inşası konusunda büyük çabalar sarf ediliyor. Doğanşehir´de Karşıyaka ve Altıntop bölgelerimizde yapımı devam eden 3 ticarethane ve 3 etepta 724, 603 ve 349 konut ile toplamda 1.676 Afet Konutu´nun büyük bir çoğunluğu tamamlanıyor ve 2 ay içerisinde inşallah teslim edilmeye başlanacak. Hak sahipliği çalışmalarının da büyük bir çoğunluğu tamamlandı ve rezerv alanlarda konut sayılarının artışı noktasında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca önemli bir konu biz hemşehrilerimizin bir an önce kalıcı konutlarına kavuşmaları için her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bu anlamda Bakanlıklarımız, Genel Müdürlüklerimiz, ilgili kurumlarımız hız kesmeden çalışmalarını devam ettiriyor ve kışın da bu çalışmaları sürdürecekler" diye konuştu.