casino siteleri

Onkoloji Hastanesi´nin hedefi büyük

Sağlık Haber Girişi : 26 Ekim 2020 12:09
Onkoloji Hastanesi´nin hedefi büyük
Malatya İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Onkoloji Hastanesi´nin hedefinin büyük olduğunu belirterek, "Karaciğer nakli alanında Türkiye ve Avrupa´da birinci, dünyada ikinci olan İnönü Üniversitesi´nin onkoloji alanında da aynı başarıyı yakalamayı hedefledik" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Malatya ziyaretinde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Onkoloji Hastanesi´nin açılışını yapmasını değerlendiren İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, memnuniyetini dile getirdi. Kızılay, "Toplu açılış töreni nedeniyle Malatya´ya gelen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılı içerisinde hizmete açılan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesi´ni düzenlenen törenle açtı" ifadelerine yer verdi.
"Türkiye´nin en önde gelen Onkoloji Hastanesi"
Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesi´nin üç aydır hizmet verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, hastanenin 40 adet kök hücre ve kemik iliği nakli odasıyla Türkiye´nin en büyük kök hücre nakli ünitesine sahip olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 16 adet poliklinik ve 84 yataklı ayaktan kemoterapi ünitesi bulunan Onkoloji Hastanesi´nin ayrıca toplam 217 yatak kapasitesi, 156 adet onkoloji ve hematoloji hasta odası, 16 adet yoğun bakım odası ve 5 adet radyoaktif iyotlu tedavi odası ile bölgenin en büyük ve Türkiye´nin en önemli sağlık hizmeti veren hastanesi olduğunun altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Karaciğer Nakli alanında Türkiye ve Avrupa´da birinci, dünyada ikinci olan İnönü Üniversitesi´nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle onkoloji alanında da aynı başarıyı yakalamayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi bünyesinde hizmete giren ve resmi açılışı gerçekleşen Onkoloji Hastanesi´nin Malatya´ya, bölgeye ve Türkiye´ye hayırlı olmasını dilediğini belirterek başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yapımında desteği ve katkısı bulunan herkese çok teşekkür ettiğini dile getirdi.