casino siteleri

ORDUZU HALKI, (GELİNCİK TEPE) YEŞİLLENSİN DİYOR !

Battalgazi belediye Başkanı, Sayın Selahattin Gürkan Beyin gündemine önemle arz edilir.

Sayın Değerli Başkanım: zatıalinizin yeşile çok önem verdiğinizi ve bu konuda birçok çalışmalar yaptığınızı ve başardığınızı biliyoruz.  İşte sizin yeşile karşı olan bu önemli duyarlılığınızdan dolayı,  Mart ayına girmişken, yani malumunuz ağaç dikme mevsimi girmişken,  Orduzu  halkının sizden yoğun bir şekilde talep ettikleri bir istekleri var !

 

Sayın  değerli Başkanım: bir basın mensubu olarak, benimde naçizane sizin gibi yeşile karşı olan duyarlılığımı bilen Orduzu halkı, bu taleplerini zatıalinize iletmemiz için bizleri elçi kıldılar, tabii eğer kabul buyrursanız ?  

 

Değerli Başkanım: malumunuz  yemyeşil bir vadi gibi olan güzel Orduzumahallemiz  bir tarım alanı olduğu için, kayısı bahçeleri  ve diğer meyve ağacı çeşitleri ile adeta  yeşil bir ovaya benzer.  Örneğin Yıldız tepeye çıkıp şöyle birOrduzu manzarasına baktığınızda; betonlaşmanın henüz  yaşanmadığı orduzu’da, adeta yemyeşil cennet gibi bir vadiyle karşılaşırsınız. Gerçekten yeşilin büyük bir önem arz ettiği günümüze. Orduzu’nun bu yeşil manzarasının betonlaşmaması için gereken imar önemlerinin belediyemiz tarafından mutlaka alınması gerekir. 

 

Evet, asıl konumuza dönecek olursak; mesela şöyle biraz  Orduzu’nun Güney doğusuna baktığınızda; kültürel efsanevi bir  hikayesi olan  (GELİNCİK TEPE’NİN,) yeşilden yoksun adeta bir kaya yığını gibi orada durduğunu görürsünüz.  Değerli Başkanım: işte Orduzu halkı sizin yeşile karşı olan bu duyarlılığınızı bildiği için, Mart ayına girerken, yani malumunuz ağaç dikme mevsimine girmişken, (GELİNCİK TEPE)’NİN  ağaçlandırılmasını sizden özelikle talep etmektedirler. 

 

Sayın Başkanım: geçmiş siyasi yönetimlerin beceriksizlik ve duyarsızlıklarından dolayı, maalesef yıllardır ( GELİNCİK TEPE) ve çevresi adeta kurak bir çöl gibi Orduzu’nun yanı başında sırıtıyor ve adeta yeşil bir vadi gibi olan Orduzu’ya hiç yakışmıyor.  Zatıalinizin yeşile olan duyarlılığını bilen Orduzu  halkı sizden mutlaka bu konuda bir duyarlılık göstermenizi bekliyorlar. 

 

Orduzu halkı: Malatya Orman işletme  müdürlüğü mü, yoksa Battalgazibelediyemiz mi ağaçlandırma ile ilgili finansman konuları ile ilgileniyor,  halk olarak bunu bilmiyoruz diyorlar.  Fakat artık devlet bu konu ile mutlaka ilgilensin diyorOrduzu halkı. Çünkü  (GELİNCİK TEPE) ve çevresi yeşillendirildiğinde, yarınlarda yağmur bulutlarını etkileyecek ve ekolojik dengeye’ de  önemli bir faydası olacaktır.

 

Her halükarda hangi kurum bu konu ile ilgileniyorsa; mutlaka Orduzu halkının bu önemli talebinin bu mevsimde dikkate alınması için,  halktan yoğun bir talebi ve istek bulunmaktadır. Elbette ki  Orduzu halkımızın (GELİNCİK TEPE) ile ilgili asıl ısrarı: Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın yeşile ve ağaçlandırmaya karşı olan duyarlılığından dolayı Orduzu halkı bu taleplerini  önemle Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın gündemine arz etmeye çalışmaktadırlar.

 

Bizlerde basın mensubu olarak, Orduzu halkımızın yoğun bir şekilde bizden gündeme getirmemizi  talep ettikleri bu isteklerini,  Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan ve Malatya Orman işletmeleri müdürlüğünün  gündemine arz ediyoruz.  Her iki kurumun elerinden geleni yapacaklarını umut ederek, Orduzuhalkı adına bu konuda  bir gelişme ve bir açıklama bekliyoruz.

 

Battalgazi belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, Malatya Orman işletme müdürlüğü ve Malatya valiliğimizin bilgilerine önemle arz edilir.

 

Saygılarımla. / [email protected]