casino siteleri

Orduzu Kaldırım mahallesi Doğalgaz istiyor

Özel Haber Haber Girişi : 20 Ocak 2019 18:44
Orduzu Kaldırım mahallesi Doğalgaz istiyor
Orduzu Kaldırım ve Leylek

Siyasi iradenin belki de en hassas olduğu konulardan biri de doğalgaz meselesidir. Ak Parti hükümetlerinin ilk günden itibaren hedef ve gayreti doğalgazı olmayan il ve ilçe bırakmamak. Bu amaç için epey yol kat edildi.

Deprem konutları

Malatya'da şehir merkezi'nde ve bir kaç ilçede doğalgaz bulunuyor. Bu uğurda çabaların devam ettiğini söylemek mümkün. Ancak bazı vatandaşlar yanı başındaki mahalleye doğalgaz geldiği halde 300 metre ilerideki mahalleye neden doğalgaz gelmez bunu anlamış değiller. Orduzu'ya bir kaç yıl önce doğalgaz geldi. Orduzu merkeze gelen doğalgaz Taşpınar Mahallesine kadar uzatıldı. Kaldırım ise hala doğalgaz bekliyor...

BİR MAHALLE DÜŞÜNÜN Kİ YARISI DOĞALGAZ KULLANIYOR YARISI KULLANAMIYOR

Orduzuyu bilenler Taşpınar ile kaldırımın aslında aynı mahalle olduklarını bilirler. Önceden  Tek muhtarlıktı çünkü. Bir mahallenin yarısı doğalgazı kullanıyor diğer yarısı kullanamıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Malatya Valiliğini ziyaret ederek burada elektrik ve doğalgaz sektörlerinin temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Valilikte çeşitli temaslarda bulunacaklarını belirten Dönmez, Malatya’nın her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade ederek, "Malatya, altyapı yatırımlarına en son doğalgazla da yine bu dönemde yaklaşık 8-10 yıl önce buluştu. Şimdi doğalgazı yaygınlaştırmak içinde çalışıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde Darende’yi de dahil ederek diğer yerleşim birimlerimize de doğalgaz konforunu götüreceğiz. Vatandaşımızın bu çağdaş, temiz, ekonomik yakıttan istifadesi için elimizden geleni yapacağız. Malatya her şeyin en güzeline layık, kadim bir şehir. Tarihiyle, kültürüyle, insanıyla bu coğrafyada Türk-İslam dünyasına hizmet etmiş şehirlerimizden birisi. Biz, bize düşeni de layıkıyla yapmaya gayret edeceğiz" şeklinde konuştu. Makam ziyaretinin ardından elektrik ve doğalgaz sektörleri temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık ve Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle sektör temsilcileri katıldı.

Valisinden Milletvekillerine herkesin bir mahallenin yarısının doğalgazdan mahrum bırakılmasının sebebinin ne olduğu sorusuna çözüm bulmak gerekmektedir ki Kaldırım Mahallesi sakinleri bu konuda ümitvarlar. Vali ve milletvekilleri derdimizi dinleseler aslında hemen çözüm bulurlar diye düşüncelerini ifade etmektedir.

YouTube Haber arası

Enerji ve Tabii Kaynalar Bakanının Malatya ziyaretini gören gören Orduzu'nun Kaldırım ve Leylekpınarı sakinleri, hattın mahallelerine kadar çekileceği umuduna kapıldılar. Ancak Aksa’dan konu ile ilgili henüz açıklama yapılmadı. Mahalle sakinleri Aksa'ya başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını da sözlerine eklediler. Mahalle sakinleri İl Valisi sayın Aydın Baruş, Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başta olmak üzere bütün yetkililerden yardım istediler.