casino siteleri

Orduzu Mahallesi Muhtar Adayı Aziz Kurtoğlu ile röportaj

Özel Haber Haber Girişi : 17 Ocak 2019 16:54
Orduzu Mahallesi Muhtar Adayı Aziz Kurtoğlu ile röportaj
Malatya Sanal Haber olara

Malatya Sanal Haber olarak Muhtar adaylarımızı sizlere tanıtıyoruz.

Deprem konutları

Bugün ki konuğumuz Orduzu Mahallesi Muhtar adayı Aziz Kurtoğlu. 

MALATYA SANAL HABER: Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

AZİZ KURTOĞLU: 1973 Orduzu Doğumluyum. İlk Orta ve Lise tahsilimi Malatya'da tamamladım. Eskişehir Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum, Evli 6 çocuk babasıyım.

 

MALATYA SANAL HABER: Şu anda aktif olarak ne işle meşgulsunuz.

AZİZ KURTOĞLU: Malatya ilinde Tarım Platformu kurucu ve yönetim kurulu üyesiyim, Tarım ve Hayvancılık alanında Malatyamıza katkı yapmak amacıyla önce Malatya İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliğinin kurucu üyesi ve 8 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptım.2010 yılında Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliğini kurdum 1 yıl yöneticilik yaptım.

2009 yılında kurduğum Malatya İli Süt Üreticileri Birliği başkanlığını halen devam ettirmekteyim. İşimizi daha iyi yapabilmek adına Ziraat Okulu Hayvan Sağlığı Bölümünü bitirdim ayrıca Veteriner Teknikeriyim. Hayvancılıkla ilgili İsveç'te 15 gün eğitim aldım, yaklaşık 12-13 Avrupa  Ülkesinde Ar-Ge çalışmaları için ziyaret ettim. Hayvancılıkla ilgili 30 civarında sertifika aldım.

 

MALATYA SANAL HABER: Orduzu Mahallesi Muhtar adayısınız neler söylemek istersiniz?

AZİZ KURTOĞLU: Çocukluğum ve gençliğim Orduzu'da geçti. Kendi çocuklarım da Orduzu'da doğdu ve büyüdü. Mahallemizdeki eksiklikler anlamında serzenişler oluyordu. Çevremdeki insanlar buranın hizmet alamadığını ve artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini sık sık ifade etmeye başladılar. Mahalle kanat Önderlerin teşvikiyle  ben de mahallenin muhtar adayı oldum. 

Muhtarların, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiriyor. Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklar, aynı zamanda halkın sesi olmaktadır.

YouTube Haber arası