casino siteleri

Orta hasarlı bina sakinlerinden düdüklü eylem

ÇEVRE Haber Girişi : 11 Kasım 2023 18:20
Orta hasarlı bina sakinlerinden düdüklü eylem
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası yaşadıkları evlerine, `orta hasar´ verildiği gerekçesi ile mağdur olduklarını söyl
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası yaşadıkları evlerine, `orta hasar´ verildiği gerekçesi ile mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
6 Şubat tarihli depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş´ta orta hasarlı bina sahipleri, ´Orta Hasarlı Bina Mağdurları Platformu´ adı atında toplandı. Milli İrade Meydanı´nda buluşan yaklaşık 500 vatandaş düdüklü eylem yaptı. Çeşitli pankart ve dövizlerle mağduriyetlerinin görülmesini isteyen vatandaşlar çözüm istedi.
Platformun kurucusu Mehmet Yastı, "Orta hasarlı binaların bilimden uzak bir şekilde denetlenerek çekiçlerle raporların verildiğini söylüyoruz. Bizler istiyoruz ki gelinsin bilimsel bir şekilde inceleme yapılsın. Zaten bina sağlam değilse herkes yıkılmasını ister ve biz de canımızı sokakta bulmadık. Ancak biz özel olarak mimarlık ve mühendislik odalarına yaptırdığımız performans analizlerinde binaların güçlendirilmeye dahi ihtiyacının olmadığını gördük. Bizim beklentimiz bir an önce sakin kafayla gelip bu binaların bilimsel bir şekilde denetlenmesini istiyoruz" dedi.
Şükran Aytan adlı vatandaş, "Uygun olmayan alan ismiyle bir konu var ve bunu kaldırsınlar bizler mağduruz ve 9 aydır evimize giremiyoruz" ifadesini kullanırken Gülcan Alıcı ise, "Evimizde doğalgaz, su ve elektrik yok evimizde oturamıyoruz" diye konuştu.