casino siteleri

otopark ücretleri vatandaşları çileden çıkarıyor

Özel Haber Haber Girişi : 02 Şubat 2019 19:12
otopark ücretleri vatandaşları çileden çıkarıyor
otopark ücretleri vatanda

Hastane otoparklarında hasta ve yakınlarından alınan otopark ücretleri vatandaşları çileden çıkarıyor. Sağlık Bakanlığı’nın genelgesine göre “ücretsiz” verilmesi gereken otopark hizmetinden hala para alınıyor.

Deprem konutları

Sağlık Bakanlığı’nın 25.03.2013 tarihinde yayınladığı genelgede tüm hastanelerde “ücretsiz” otopark hizmeti verilmesi gerektiği belirtildi ancak genelgenin üzerinden yıllar geçmesine rağmen yasal olmayan ücretler alınmaya devam ediyor. 

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde sadece 0-20 dk arası ücretsiz 20-40 dk arası 3,5 tl. 1 saatten sonrası ise yüksek meblağda ücretler alınıyor. Gelen hasta ve hasta yakınları hastaneden içeri girince zaten arabayı park edene kadar 20dk geçiyor, her gelişimizde günlük en az 20 tl veriyoruz bu durum hem zorumuza gidiyor hem de midemizi bulandırıyor ifadelerini kullandı. Kimi vatandaşlar ise Üniversitelerin otoparktan gelen paraya ihtiyacı mı var ki vazgeçmiyorlar, bu ayıp durumdan bir an önce vazgeçilmeli diyor.

AVM'LERDE ÜCRETSİZ HASTAHANELERDE ÜCRETLİ

Vakit geçirmek için gidilen AVM'lerde otoparklar ücretsiz iken  acılarını paylaşmak için gidilen hastahanelerde otoparkların ücretli olması vicdanları kanatıyor. Üniversite yönetimleri ücretsiz olursa amaç dışı kullanım artar diyerek kendilerini savunuyor.
Üniversite hastanesi otoparkının tamamen ücretsiz olmasının ise amaç dışı kullanımlara sebebiyet verebileceği'ni öne süren Üniversiteler, mahkemelerin kararından sonra bir bir ilkel ve çağdışı bu uygulamadan vazgeçiyor. Otoparkın amaç dışı kullanılacağı endişesi Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi için yersiz bir endişedir. Kamuoyu, şehirden 12km uzakta olan Araştırma Hastanesindeki otoparkın amaç dışı kullanılabileceği endişesi aynı zamanda komik buluyor.

Otopark ücret tahsili yapan görevliler bu işletmenin tamamen Üniversiteye ait olduğunu ve otopark ücretlerinin döner sermayeye gittiğini söylerken, biz de isterse yardım için kullanılsın bu paralar yine de alınmamalı diyoruz.

REKTÖR AHMET KIZILAY'A ÇAĞRI

İnönü Üniveristesi Sayın Rektörü Ahmet KIZILAY'a çağrı yapan vatandaşlar, otopark ücretinin günlük size getirisi ne kadar ki bu ayıptan vazgeçmiyorsunuz sorusunu yöneltiyorlar. Kendisi de bir doktor olan Rektör KIZILAY'ın acısı olan insanlardan para kazanmanın vicdanları sızlattığını bilmesi gerektiğini söyleyen kamuoyu KIZILAY'ın vicdanının bu ayıba son vermesi gerektiğini dile getiriyor.

HASTAHANELER GELİR İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN VAR

Hastahane kantinlerindeki gıda fiyatlarını havalimanlarında yer alan gıda fiyatları kadar bulan kamuoyu duruma isyan ediyor. 
Vatandaşlar, Bir canımız var onu hastahaneye teslim ettik bir de bizi soymasınlar diyor.

YouTube Haber arası