casino siteleri

ÖZ: O HEM BİR PEYGAMBERDİ, HEM DE BİR DEVLET BAŞKANIYDI

Haber Girişi : 23 Nisan 2015 17:52
ÖZ: O HEM BİR PEYGAMBERDİ, HEM DE BİR DEVLET BAŞKANIYDI
Ömer Faruk ÖZ Mevlid Haft

ÖZ'ün mesajı:

İnsanlığa rehber olan, son gerçek din İslamiyet’in elçisi Hz. Muhammed’in (sas.) doğumunun 1444. senesini idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz. Ne mutlu bize ki bu Kutlu Nebi’nin yolunda gitme erdemine sahibiz. Mevlid-i Nebi denilen bu günleri toplum olarak heyecanla, bereketle, huzurla ve aşkla kutluyoruz. Bu vesileyle rehberimiz Hz. Muhammed’in (sas.) hayatından hayatımıza düşen, düşmesi gereken izdüşümleri yeniden hatırlamaya ihtiyacımız vardır.

Deprem konutları

İnsanlığın rehberi, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’i (sas.) farklı ve yüce kılan şey hayatın her alanında uygulanan aşırılıktan uzak bir sünneti bize sunuyor olmasıdır. O hem bir peygamberdi, hem bir liderdi, bir devlet başkanıydı. İnsanı temele yerleştiren medeniyetimizin en güçlü tarafı da peygamberin bize örnek olarak bıraktığı sünneti nakış nakış bir kültür ve yaşam tarzı haline getirmiş olmasında yatmaktadır.

Bizi güçlü kılan en önemli unsurlardan biri de kültür ve medeniyetimizin temellerinde yer alan peygamber ahlakını örnek alma prensipleridir. Her kademedeki yönetici ve liderlerimizin yönetme biçimleri ve hayatlarına peygamberi örnek almaları halinde bugünkü hayallerimizin ötesinde ve fevkinde bir gelişmeyle dostu düşmanı şaşırtabiliriz. Önümüze koyduğumuz medeniyet restorasyonunun ilk temel adımı bu olmalıdır.

Onun liderliğinin ve hayat tarzının bugün hepimiz için yeniden üzerinde düşünülmesi ve yeniden yaşanması gereken ince detayları mevcut olup, özellikle günümüz problemlerine kesin ve kalıcı çözümler içerdiği açık seçik görülmektedir. Gerek dünyadaki siyasi istikrarsızlık ve savaşların sona ermesi için, gerek toplumsal hastalıkların tedavisi için, aşırı, bağnaz ve sapkın grupların bertaraf edilmesi için, ahlaki bozulmanın önüne geçilmesi ve artan suç eğilimlerinin tedavisi için peygamber ahlakını yeniden hayatımıza hakim kılmak zorundayız.

Peygamber ahlakını anlatmak ve onun ahlakı ile yaşamak sadece din adamlarının konuşacağı bir konu olmayıp bu seküler anlayıştan vazgeçip herkesçe peygamber ahlakının konuşulduğu, eğitimde, siyasette, sanatta, iş hayatında ve aile hayatında peygamber ahlakı temel rehberimiz olduğunda toplumsal sorunlara çözümler üretebilecek ve İslam dünyasına lider olabilecek konuma gelebiliriz.

Bu vesileyle O’nun ahlakının temel prensiplerinden birinin önyargılardan uzak bir şekilde ve aşırılıklara sapmadan yaptığı her şeyin amacının sadece ve sadece Allah (cc.) rızası olduğunu hatırlatarak Aziz Milletimizin ve bütün Malatya’lı hemşerilerimizin Mevlid Haftasını (moda tabiri ile Kutlu Doğum Haftasını) tebrik ediyor, ülkemiz ve islam alemi için uyanışa vesile olmasını temenni ediyorum.

YouTube Haber arası