casino siteleri

REGAİP KANDİLİ VE ÜÇ AYLAR MESAJLARI

Malatya Haber Girişi : 07 Nisan 2016 00:08
 REGAİP KANDİLİ VE ÜÇ AYLAR MESAJLARI

AK PARTİ MKYK ÜYESİ VE MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK

Deprem konutları

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Regaip Kandili ve üç aylar münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık mesajında, Regaip Kandili ve üç ayların rahmet ve bereket ayı olduğunu ifade etti. Çalık, “Rahmet mevsimi olan Receb, Şaban ve Ramazan aylarının manevi atmosferine bu hafta itibariyle girmiş bulunmaktayız. Mübarek üç ayların müjdecisi, Recep ayının perşembeyi cumaya bağlayan ilk gecesi olan Regaip Kandili, feyiz ve bereket dolu, yüce Mevla’nın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı bir merhamet gecesidir. Manevi iklimiyle bereketlendiğimiz Regaip Kandili, geleceğe yönelik beklentilerimizi gözden geçirme imkanı sunarken, kalplerin arınmasını sağlar. İnsanları birbirine yaklaştırırken, sohbetin ve muhabbetin pekişmesine vesile olur. Bu düşüncelerle, aziz milletimiz başta olmak üzere tüm İslam aleminin Regaip Kandili’ni kutluyor, bu mukaddes gecenin mağfireti üzere teröre karşı vatan toprağını korurken şehit düşen kahraman güvenlik görevlilerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İNSANLIĞA BARIŞ VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Regaib Kandili ve üç ayların başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, üç ayların ve Regaib Kandili’nin, insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni etti. 
Regaib Kandili ve üç ayların başlaması dolayısıyla mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının fazileti büyük, feyiz ve bereketi bol, mübarek aylar olduğunu kaydetti. Çakır mesajının devamında, “Bu aylar, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu ve maneviyatı paylaşan gönüllerin bir araya geldiği çok özel günlerdir. İslam alemi için son derece büyük önem arz eden üç ayların ailemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Bu aylar geçmişimizin muhasebesini yaparak, geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir fırsattır. Bu aylarda yoksullara ve kimsesizlere yardım eli uzatmalıyız. Maneviyatın yoğun olarak yaşandığı üç aylarda hayatımızda yeni sayfalar açarak, millet olarak kardeşliğimizi kuvvetlendirmeli, hoşgörü, sevgi ve saygıyı elden bırakmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimin, tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN GÜRKAN’IN REGAİB KANDİLİ VE ÜÇ AYLAR MESAJI
 Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Regaib Kandili ve üç aylar dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gürkan, Regaib Kandili ve üç aylarla birlikte başlayan rahmet ikliminin en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Regaib Kandili ve üç aylar dolayısıyla yayımladığı mesajında, üç aylara kavuşmanın huzuru ve heyecanı içerisinde olduğunu belirtti. Gürkan, “Mübarek Regaib Kandili ile başlayan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimizin ‘Receb, Allah Teala’nın ayıdır. Şaban benim ayımdır. Ramazan benim ümmetimin ayıdır’ diye buyurduğu üç aylara kavuşmanın huzuru ve heyecanı içerisindeyiz. Recep ayında, Regaib ve Miraç, Şaban ayında Berat, Ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı gece yer almaktadır. Regaib Kandili ile başlayan bu mübarek geceler ve üç ayları fırsat bilip, bir mümine yakışır şekilde muhasebe yaparak, imanın ve İslam’ın gerekliliğini en iyi şekilde yaşamalıyız. Allah Teala’nın ayı olan Receb ayında insanların kan dökmesi yasaklanmıştır. Bu ay tam da İslam coğrafyası ve ülkemizin bazı illerinde yaşanan terör olayları bakımından önemli bir aydır. İslam coğrafyasında ve ülkemizin bazı illerinde yaşanan olayların son bulması noktasında ve müminlerde kardeş bilincinin gelişmesi noktasında Recep ayı ile başlayan üç ayları her yönüyle iyi değerlendirmeliyiz. Üç aylar ve içerisinde bulunan mübarek geceler, Allah’ın rahmetinin insanların üzerine sağanak sağanak yağdığı mübarek gece ve aylardır. Türk ve İslam alemi olarak, her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Üç aylar ve mübarek geceler de, birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde tesis etme adına fırsat ayları ve geceleridir. Bu vesile ile Türk ve İslam aleminin mübarek Regaib Kandili’ni ve üç aylarını tebrik eder, üç ayların ve Regaib Kandili’nin ülkemizde terörün son bulmasına, Türk ve İslam alemine barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesine vesile olması temenni ederim” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN POLAT’IN, REGAİB KANDİLİ VE ÜÇ AYLAR MESAJI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, üç aylar ve Regaip Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajında, üç aylar ve Regaip Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti. 
Üç aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, üç aylar ve Regaip Kandili’nin, dayanışma ve birlikteliğin arttığı, bağların güçlendiği kutsal günler olduğunu kaydetti. Polat, “Bütün günler ve aylar, Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla geçirilmelidir. Ancak üç aylar Recep, Şaban ve Ramazan ayları, manevi coşkunun daha yoğun şekilde yaşandığı aylardır. Dayanışma ve birlikteliklerimizin arttığı, bağlarımızın güçlendiği kutsal günlerimiz, aynı zamanda sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşımların da yoğun olarak yaşandığı günlerdir. Manevi yönden daha önemlidir. Recep ayının ilk cuma gecesi Regaip Kandili’dir. Yani bu gece Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Kılınacak namazlar, okunacak dualar ve tövbeler bu gece kabul olunur. Bu ayların içinde bazı geceler vardır ki bu coşkunun heyecana ve manevi zevke dönüştüğü müstesna zaman dilimleridir. Regaip Kandili de bu önemli gecelerden bir tanesidir. Alemlerin efendisi Hz. Muhammed (SAV) üç aylar ve Regaip Kandili’ne ulaştığında Cenabı Allah’a ellerini açmış, ‘Allah’ım, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur’ diye dua etmiştir. Peygamber Efendimizin bu duası hepimiz için örnek teşkil etmelidir ve yüce dinimizin bizden istediği, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına, İslam ümmeti olarak çaba harcamalıyız. Üç aylar ve Regaip Kandili’ni fırsat bilerek, dua edelim, ibadetle geçirelim. Bu hayırlı gecenin, hepimizin günahları için bir bağışlanma, gönüllerimiz için huzur, hastalarımız için şifa, dertlilerimiz için deva vesilesi olmasını temenni ederim. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Regaip Kandili’ni ve üç aylarını tebrik ediyor, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış, huzur içinde olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MHP BATTALGAZİ İLÇE BAŞKANI REGAİB KANDİLİ VE ÜÇ AYLAR MESAJI

Battalgazi MHP İlçe Başkanı Gökhan Şahin  Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj

yayınladı.

Şahin mesajında ; “ Bereketli üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandilinde, sevgi 

ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum’ dedi.

Battalgazi MHP İlçe Başkanı Şahin;

"İslam alemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın 

huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Regaip, Mirac, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran 

mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Bu faziletli 

gün ve geceleri, fırsata çevirmeli, onların büyük birer nimet olduğunu idrak etmeliyiz. 

Regaib Kandili Allah’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, nefsimizin 

yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânıdır. Bu duygu ve düşüncelerle kardeşlik ve 

beraberliğimizin güçlenmesini, barış ve huzura vesile olmasını diliyorum."ifadelerini 

kullandı.

MALATYA SANAL HABER SİTESİ YASİN DERİN, REGAİP KANDİLİ VE ÜÇ AYLAR MESAJI

Malatya Sanal Haber Sitesi sahibi Yasin Derin, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Derin, üç aylar ve Regaip Kandili’nin İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti.

BAŞKAN APOHAN’DAN, REGAİP KANDİLİ VE ÜÇ AYLAR MESAJI

YouTube Haber arası

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD) Genel Başkanı Selim Apohan, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Apohan, üç aylar ve Regaip Kandili’nin İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti. 
Üç aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan, bu gecenin, yalvarış ve yakarışların Mevla'ya sunulduğu ve onun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesi olduğunu belirtti. Apohan, “Peygamber Efendimiz (SAV) duaların reddedilmeyeceği beş geceyi şöyle ifade buyurmaktadır. ‘Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri dönmez, kabul olunur.’ Recep'in ilk gecesi, Şaban yarısı gecesi, Ramazan Bayramı gecesi, Cuma gecesi, Kurban Bayramı gecesi. Böylesi feyiz ve bereketle dolu olan geceler bizi yeni bir silkinişle kendimize ve dolayısıyla Rabbi'mize döndürmeye en güzel vesilelerdir. Regaip Kandil'inin tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diler, barış, huzur ve kardeşliğe vesile kılmasını yüce Allah'tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.