casino siteleri

Rengi ve dokusuyla dünyada tek olan ´Elazığ Vişne Mermeri´nde TOGG talebi

BİLİM VE TEKNOLOJİ Haber Girişi : 03 Kasım 2022 13:46
Rengi ve dokusuyla dünyada tek olan ´Elazığ Vişne Mermeri´nde  TOGG talebi
Dünyada sadece Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtaya ihraç edilen ` Elazığ Vişne Mermeri´, rengiyle ve dokusuyla 60 ülkedeki seçkin
Dünyada sadece Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtaya ihraç edilen ` Elazığ Vişne Mermeri´, rengiyle ve dokusuyla 60 ülkedeki seçkin mekanları 40 yıldır süslüyor. Beyaz Saray, Kabe, Dubai ile Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekana `Elazığ Vişne Mermeri `gönderen Alacakaya Mermer Üretim Müdürü Sinan Diker, hiçbir alternatifi olmayan bu rengi TOGG´da görmek istediklerini söyledi.


Türkiye´nin vizyon projeleri arasında yer alan yerli ve milli akıllı otomobil TOGG´un renkleri geçtiğimiz günlerde paylaşıldı. TOGG´un Gemlik, Anadolu, Pamukkale, Kapadokya, Kula ve Oltu isimli renk seçenekleriyle üretileceği açıklandı. Renklerin belirlenmesiyle birlikte Alacakaya Mermer Üretim Müdürü Sinan Diker, dünyada sadece Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtadaki 60 farklı ülkeye ihraç edilen `Vişne Mermeri´ rengini TOGG´da görmek istediklerini belirtti. Ayrıca, çok sayıda Elazığlı vatandaş da sosyal medya hesaplarından paylaştıkları ´Vişne Çürüğü´ renginde TOGG´un olmasını istedi.

Diker, " Vişne Mermeri dünyada tek, sadece Elazığ´da çıkıyor. Rengiyle, dokusuyla dünyada hiçbir alternatifi yok. Mekke´de, Beyaz Saray´da ve dünyanın en lüks mekanlarında Elazığ Vişne Mermeri kullanıldı. Şuan yerli ve milli aracımız TOGG´da da Elazığ vişne mermerinin rengini görmek isteriz" dedi.