casino siteleri

Sabit Numara Taşımanın Avantajlarını Biliyor musunuz?

Ekonomi Haber Girişi : 24 Eylül 2021 09:36
Sabit Numara Taşımanın Avantajlarını Biliyor musunuz?

Kobikom sabit numara taşıma hizmetinin yanı sıra 0850 numara tahsis, coğrafi numara tahsisi, 0800 ücretsiz numara, bulut santral hizmeti, PBX santral, İYS hizmeti, SMS hizmeti, internet hizmetleri, çağrı merkezi yazılımı, CRM yazılımı, dijital faks gibi hizmetleri de üst düzey kaliteyle ve en uygun fiyatlarla müşterilerine sunmaktadır.

Deprem konutları

 

Sabit numara taşıma hizmeti sayesinde numaralar korunarak operatör değişikliği yapılması mümkündür. Sabit numara taşıma hizmeti hizmet sağlayıcı değiştirilirken mevcut numaraların korunmasını sağlanır. 0232, 0212, 0252 gibi coğrafi alan kodlarına sahip olan tüm illerimizde bulunan PTSN ya da ISDN(PRI) ya da IP yapıda çalışmakta olan numaralar sabit numara taşıma hizmetinden yararlanılarak Kobikom altyapısına taşınabilmektedir.

Kobikom sabit numara taşıma hizmetinin yanı sıra 0850 numara tahsis, coğrafi numara tahsisi, 0800 ücretsiz numara, bulut santral hizmeti, PBX santral, İYS hizmeti, SMS hizmeti, internet hizmetleri, çağrı merkezi yazılımı, CRM yazılımı, dijital faks gibi hizmetleri de üst düzey kaliteyle ve en uygun fiyatlarla müşterilerine sunmaktadır.

Sabit telefon hizmet sağlayıcının Türk Telekom ya da bir başka servis sağlayıcı olması fark etmeksizin kullanılan sabit numara Kobikom’a taşındığında geleneksel bakır kablo ihtiyacı ortadan kaldırılmaktadır. İnternet üzerinden SIP protokolü ile çalışan dijital diğer bir deyişle VoIP numara haline getirilmektedir. Sabit numara taşıma mobil telefon numarasının taşınması ile aynı işlem olup hattın yasal sahibi numarasını hizmet almak istediği operatöre taşıyabilmektedir.

Sabit telefon hattının Kobikom A.Ş. üzerine taşınması aylık telefon faturalarının %80’e kadar olan bir oranda azaltılması avantajını sunar. Numara taşındığında mali avantaja ilave olarak teknik açıdan da sürekli bakım ihtiyacı doğuran ve maliyet oluşturan bakır kabloyla çalışan telefon hattına duyulan gereksinim ortadan kalkar. Bu sayede internet bağlantısı üzerinden sağlanan VoIP altyapısı ve çok daha gelişmiş özelliklere sahip olan yeni nesil IP numaralar kullanılabilmektedir. Numaralar taşındıktan sonra analog yapıdan IP yapıya geçiş yapılarak asla meşgul çalmayan bir numara özelliği sağlanılmaktadır.

Gelişmiş Özelliklere Uygun Fiyatlarla Erişmek İçin VoIP Hizmetini Tercih Edin

VoIP teknolojisi tek bir numarayla internet bağlantısı üzerinden eş zamanlı olarak sınırsız sayıda çağrı almak ve göndermek için kullanılabilecek en hızlı, en kolay ve en ekonomik yol olarak kabul edilmektedir. SIP (VoIP) hatlar fiziksel tabanlı telefon hattına olan ihtiyacı ortadan kaldırdığı gibi tek bir telefon hattını sonsuz sayıda ölçeklendirme imkanı vermektedir. Yerel ve yurt dışı yönlere doğru yapılan aramalarda geleneksel operatörlere oranla %80 civarında maliyet tasarrufu yapılabilmektedir. Bakır kabloyla çalışan telefon hatlarının VoIP’e geçirilmesiyle kablo kirliliği ortadan kaldırıldığı gibi birçok mali ve teknik avantajdan faydalanılabilmektedir.

Sabit numara taşıma işlemi için mevcut operatör ve taşınmak istenilen numaraların ayrıntılarının bulunduğu küçük bir form doldurulmalıdır. Numarayı Online olarak taşıma formu kobikom.com.tr üzerindeki Online Numara Taşıma sayfasından doldurularak taşıma talebi iletilebilmektedir. Numara taşıma süresi değişebilmekle birlikte genellikle 2-4 gün içerisinde işlem sonuçlandırılmaktadır.

Sabit numara taşıma için taşınacak olan numaralarla ilgili gerekli bilgiler ve belgeler talep sırasında Kobikom müşteri temsilcisi tarafından toplanmaktadır. Gerekli belgelerin gönderiminin ardından temsilci numara taşıma sözleşmesini ve abonelik sözleşmesini imzaya hazır şekilde sizlere ulaştırılmaktadır. Gönderilen taşıma formu ve belgelerle, ülkemizde bulunan tüm operatörlerin ortak olarak kullandığı BTK kontrolünde bulunan NTS portalı üzerinden mevcut operatöre taşıma talebi iletilmekte ve işlem süreçleri hakkında bilgilendirilmeniz sağlanmaktadır.

Sabit Numara Taşıma Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Üzerinde internet olmayan ve 444’lü numara altında çalışmayan tüm PSTN, ISDN ve DID numaraları Kobikom’a kolaylıkla taşınabilmektedir. Telefon numarası aboneye ait olup hattın yasal sahibi olan abone kendisine ait olan numaraları her zaman istediği operatöre taşıma ve hizmet alacağı operatörü seçme hakkına sahip bulunmaktadır. 444’lü numaralar yalnızca Türk Telekom tarafından sağlandığı ve farklı bir çalışma topolojisi olduğu için taşınması söz konusu olamaz. Numara taşıma hizmeti süresince hizmet, mevcut operatörde etkin bir şekilde kalmakta ve numara başarıyla taşındıktan sonra Kobikom tarafından bilgilendirme yapılmaktadır. Bu aşamadan sonra mevcut sağlayıcıdan hizmetin iptal edilmelidir. Kobikom bu hizmeti yasal hat sahibi adına gerçekleştirememektedir.

Sabit numara taşıma hizmeti ile sabit hatlara sabit hat ücreti ödenmesi durumu ortadan kalkmaktadır. Taşınan numaralar eş zamanlı çoklu alıp gönderme özelliğine sahiptirler. Yurt içi ve yurt dışı görüşmeler çok daha uygun maliyetlerle yapılmakta ve aylık olarak yalnızca yapılan görüşme tutarı kadar fatura ödenmektedir. Görüşme yapılmadığı sürece faturalandırma olmadığı gibi arandıkça bedava dakika kazanılmakta, tüm hatların görüşme tutarları ile arama geçmişleri online olarak izlenebilmektedir.

YouTube Haber arası

Taşınan numara satın alınan IP telefon, FXS VoIP Gateway cihazlarına tanımlanarak kullanılabilmektedir. Adres değişikliği durumunda numara nakil işlemleri ile uğraşılmasına gerek yoktur. Apple Store ya da Google Market üzerinden indirilebilecek mobil uygulama aracılığıyla sabit hat cepte kullanılabilmektedir. Gelişmiş yönlendirme seçenekleri ile sabit numara online ya da tuşlama yöntemiyle farklı numaralara yönlendirilmesi mümkündür. Numara taşıma hizmetinin herhangi bir ücreti olmadığı gibi ilk bağlantı ve kurulum için de herhangi bir ücret alınması söz konusu değildir. Numara taşıma istenilen sayıda numara için yapılabilmektedir. Numara taşıma işleminin tamamlandığı tarihe kadar olan süre için mevcut operatörden ücretlendirme gelmesi söz konusu olabilmektedir. Taşımanın gerçekleştiği tarih ve saat sonrasında yapılan tüm görüşmeler Kobikom servisi üzerinden faturalandırılacağından dolayı eski operatör tarafından herhangi bir ücret yansıtılması mümkün değildir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.